IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Uživo u Skupštini CRNE GORE: DRITAN VIKAO, VRIJEDAO I PRIJETIO poslanicima DPS- a (video)

Poslanici Skupštine Crne Gore nastavili su danas raspravu o programu i sastavu vlade mandatara Zdravka Krivokapića. Nakon što je mandatar juče iznio ekspoze uslijedile su brojne kritike kako od poslanika opozicije, tako i od poslanika parlamentarne većine.

Današnju raspravu u parlamentu obilježio je opasan govor perdsejdnika Građanskog pokreta URA i kandidata za potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića koji iznio niz grupih optužbi i prijetnji poslanicima Demokratske partije socijalista…

Danijel Živković pozvao je Abazovića da sve što zna o njemu i njegovoj porodici javno saopšti.

“Iznijeti neki podoatak, kazali da znate nešto o mojoj prošlosti porodici, širenju četnistva. Potičem iz porodice kome je djed bio ranjen kod Mrkonjić grada. To što ste urarili je uvreda za mene i moju porodicu. Sramno je to što ste uradili. Nijesam neko ko savija kičmu. Vrijeđa me kao čovjeka. Napadnut sam nakon izbora u Pljevljima od ćetiri lica sa kapuljačama. To do danas nije riješeno. Nisam poletio da to objavim u medijima.Ovo ponašanje da imputirate meni i mojoj porodici, sada vas pozivam da kažete ili da idemo na sud pa ako dokažete to što pričate ja se povlačim iz politike. Ako ste hrabar političar ustanite i kažite to što imate”, rekao je Živković Abazoviću.

Abazović je rekao da nema namjeru da bude premijer, a možda je imao šansu.

“URA ima svoje političke ciljeve i različito programsko opredjeljenje u odnosu na vas. Mi smo bili za ekspertsku vladu. Nemojte da govorite o ucjenama nisam ja adresa. Volio bih da ovu vladu tretiramo kao vladu poštenih ljud”, odgovorio je Abazović Radunoviću.

Živkoviću, dodao je Abazović, vi ste pravi čovjek na pravom mjestu.

Čitaj još:   Milojko SPAJIĆ DOBIO SUGESTIJE OD ZAPADNIH DIPLOMATA: Očisti službe bezbjednosti od ruskog i srpskog uticaja i ABAZOVIĆEVIH KADROVA... (foto)

“Rekao sam da znam neke stvari vezane za potenciranje četništva i Pljevalja, ali ih neću reći. Znam sve što ne treba o svakom od vas, ali necu reći. Izbjeglice smo primili i mi iz Ulcinja u našim kućama. Neki vaši funkcioneri su uzimali novac da te ljude prevedu u Italiju. Pustili su ljude i da se utope. Nije me sramota što nisam četiri godime dolazio na sjednice parlamenta. Nisam sjedio kući. Radio sam. I vi to dobro znate. Nema agresije. Temperamentan sam. Ne dugujem nikome ništa. Zbog vas se nikad ne bij javio, nego zbog građana”, kazao je Abazović.

Osvrnuo se i na Javni servis za koji kaže da je odvratna progandistička kuća.

“Gospdine Aazoviću, sugrađani smo, preporučujem ti da uzmeš neki lijek za smirenje, kažu da ksanaks djeluje najbolje i da ne vičeš. Tvoje obraćanje prema meni je nevaspitano i nekulturno i da vam više ne pada na pamet da mi prijetite da sam sljedeći na spisku. Ako držiš riječ, a znam da ne držiš, ništa si roba ako ne počneš od mene. Nemojte da zloupotrijebite trenutnu privilegiju koju imate. Nemoj jer si mlad da se igraš sa sudbinama i životima ljudi. Vi meni da kažete da sam sljedeci na spisku. Očekujem da prvom prilikom saopštiš i da ja budem prvi kojeg ćeš ti procesuirati. Špijunaža ti je u krvi i to voliš da radiš”, ovim riječima se Škrelja obratio Abazoviću.

Slaven Radunović je rekao da je uživao dok je slušao Abazovića.

“Sve bi bilo super da nije licemjerno. Dritane ti si se potrudio svojski da u ovoj vladi ne budu ljudi kao što si ti, ja, Milan Knežević… Tebi je bio cilj da male sitne frustracije male stranke budu važnije od interesa Crne Gore. Ucjenjivali ste. Ti imaš namjeru da budeš premijer. Ako je mandatar odlučio da ne odgovara nisi trebao ni ti da odgovaraš u njegovo ime. Sve u ljubavi i slozi, ali po diktatu URA, možemo zajedno a da ispuniko zahtjeve URA. Dritan može u vladu kao Albanac, a Srbi samo ako su neafirmisani. Licemjeran je tvoj govor bio u ljudskomm smislu”, kazao je Radunović Abazoviću.

Čitaj još:   DRITAN Abazović: Nema odlaganja popisa... (foto)

izvor: portlanalitika

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more