IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA SARAJEVA: Izgubio bitku za život ugledni hirurg prim. dr. Abud Sarić… (foto)

Predhodnog dana je prim. dr. Abud Sarić bio u jako teškom stanju i prebačen je u Opću bolnicu…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 05.12.2020…10: 59…TUGA SARAJEVA: Izgubio bitku za život ugledni hirurg prim. dr. Abud Sarić… (foto)

Od posljedica koronavirusa prestalo je da kuca srce prim. dr. Abud Sarić, specijaliste opće hirurgije, dugogodišnji je uposlenik Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Sarajevski hirurg Abud Sarić, bio je u teškom stanju hospitalizovan u Općoj bolnici prije otprilike 15 dana, a s obzirom na ozbiljnost situacije disao je uz pomoć respiratora.

Da je preselio na bolji svijet sinoć, nakon ponoći, potvrdio za medije doktor Dragan Stevanović koji je kazao da su ljekari učinili sve što su mogli a da su komplikacije nekada neizbježne.

“Naš kolektiv je ostao bez stručnog, vrijednog i požrtvovanog kolege, iskrenog druga i hirurga velikog srca. Pamtit ćemo ga po dobroti i kolegijalnosti, uvijek spremnog da pomogne. Porodici izražavamo iskreno saučešće”, kazali su iz Opće bolnice.

Hirurg Abud Sarić je radio u Općoj bolnici, bio je predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu FBiH, a na mjesto predsjednika Upravnog odbora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo je došao nedavno.

Čitaj još:   Horoskop za april 2020. godine: MJESEC SUKOBA I TENZIJA... (foto)

Svoj ljekarski doprinos hirurg Abud Sarić je dao je tokom afresije na BiH…

Izvor agencije

TUGA VELIKA: Glumac, izgubio bitku za život, udario ga automobil… (foto i video)

Glumac Aleksandar Bogdanović, koga je na pješačkom prelazu udario automobil Read more