IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIBOJ DOBIJA NOVO MUSLIMANSKO GROBLJE… (foto)

Opština Priboj već duže vrijeme kuburi sa nedostatkom prvo prostora na gradskim grobljima i jedne i druge konfesije…

PRIBOJ: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 09.12.2020…11: 21… PRIBOJ DOBIJA NOVO MUSLIMANSKO GROBLJE… (foto)

Pravoslavno groblje u Rabrenovcu odavno je već pretjesno, a ništa bolja situacija nije ni sa nešto novijom lokacijom u Dobrilovićima.

Sličan problem već poodavno imaju i Bošnjaci, sa mezarjem u Goduši. Zbog toga su u Medžlisu islamske zajednice Priboj krenuli su i sa obezbjeđenjem nove lokacije za islamsko mezarje…

Prije koju godinu izbor je pao na lokaciju Pobrežje, prostor ispod Osovnika, iznad Bolnice i Doma zdravlja odnosno ispod, Pribojci dobro znaju, to isto područje Sarajevske vode.

Prije dvije godine, kroz projekat Ministarstva privrede u vrijednosti od oko pet miliona dinara, urađen je i asfaltiran pristupni put, zbog konfiguracije terena sa serpentinama i velikim podzidama, a i ljetos su i počeli radovi na uređenju parcele površine oko jednog hektra.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: DRITANOVO izvinjenje LICEMJERNO I LAŽNO

Radovi su podrazumevali uređenje same parcele, formiranje i to obodnog betonskgo zida i postavljanje metalne ograde, kao i izgradnju i pomoćnog objekta, koji će biti u funkciji budućeg islamskog groblja.

Uređenje parcele novog islamskog groblja u Pobrežju počelo je još ljetos, ali nije završeno na vrijeme, zbog iskrslih problema tokom samog uređenja, odnosno pojave izvora vode u centru parcele, što je moralo biti sanirano, kao i regulisanje površinskih voda.

Sredstva za uređenje budućeg islamskog mezarja u Pobrežju u iznosu od 4.300.000,00 dinara obezbijedila je opština Priboj, a radove prema tenderu izvodi prijepoljska firma “Rovčanin inženjering”.

Sve bi trebalo da bude gotovo ovih dana odnosno prije kraja građevinske sezone.

Izvor: GZS

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more