IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MITROPOLIT Mihailo: Ugovor sa SPC presedan sa opasnim posljedicama… (foto i video)

Temeljni ugovor koji će da potpiše Crna Gora sa Srpskom crkvom je presedan sa veoma opasnim posljedicama, kazao je poglavar Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) mitropolit Mihailo…

CETINJE: Crna Gora, vijesti, srijeda, 28.04.2021…00. 59… MITROPOLIT Mihailo: Ugovor sa SPC presedan sa opasnim posljedicama… (foto i video)

“Njime će se utemeljiti pravni osnov da se naše crkve i manastiri, svjedoci vremena i prostora od posebnoga značaja za naš narod i našu zemlju, nađu u vlasništvu Srbije, i budu u funkciji protiv Crne Gore. Njime će se ugovoriti što se ne može dokazati, da je Srpska crkva bila duhovna okosnica Crne Gore i dokazivaće se čime se ne dokazuje – vojno-policijskom silom naše Vlade, kojom će braniti naše svetinje od nas”, navodi se u saopštenju mitropolita.

On poručuje da je “naša Crnogorska pravoslavna crkva bila je i biće crnogorska i duhovna okosnica pravoslavnih Crnogoraca dok je svijeta i vijeka, a svaka sila za vremena”.

Čitaj još:   MITROPOLIT MIHAILO: "Amfilohije će svojom sahranom pobiti više ljudi nego što je Stefan Nemanja pobio bogumila"

“Kao odgovor na Temeljni ugovor i Vladi i Srpskoj crkvi pozivamo se na Ustav Kraljevine Crne Gore iz 1905. god, u kome kao takva upisana, Ustav Svetoga sinoda Crnogorske pravoslavne crkve iz 1904. godine, akt kralja Aleksandra o ujedinjenju crkava u kome se izrekom pominje i Tomos Vaseljenske patrijaršije iz 1922. godine, u kome je upisana kao jedna od konstiutenata takozvane Pravoslavne crkve kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. I bog i pravda su na našoj strani i pobijedit ćemo. Još jednom, svaka sila za vremena, i doći će joj kraj”, navodi se u saopštenju.

Mitropolit ke svim pravoslavnim Crnogorcima u zemlji i inostranstvu poželio srećne praznike, i da ih provedu u miru i zadovljstvu…

Izvor rtcg

AMERIKANAC UHAPŠEN U RUSIJI: Traži Bajdenovu pomoć… (foto)

Porodica Amerikanca zatvorenog u Rusiji na osnovu i to sporne Read more

MARINIKA Tepić odgovorila VUČIĆU: Jasno je da se češe gdje ga svrbi… (foto i video)

Marinika Tepić reagovala je nakon što je Aleksandar Vućić pomenuo Read more