IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U NOVOM PAZARU OPSADNO STANJE- ŽANDARMERIJA NA ULICAMA PRETRESA AUTOMOBILE (video)

Posle niza nemilih i uznemirujućih događaja koji su poslednja tri dana potresli Novi Pazar, pripadnici Žandarmerije i policijske uprave u tom gradu su postavili punktove na nekoliko lokacija, na kojima vrše pretrese i kontrolu vozila.

Ministar policije Aleksandar Vulin i direktor policije Vladimir Rebić poručili su sinoć građanima da nemaju razloga za strah i da će policija stvoriti uslove da se građani osjećaju bezbjedno na ulicama Novog Pazara.

Građani Novog Pazara od jutros su mogli da vide pojačane policijske snage, ali i pripadnike Žandarmerije na više lokacija u tom gradu kako zaustavljaju sumnjiva vozila i vrše pretres. Ovom vanrednom prizoru doprineli su događaji koji su uznemirili javnost poslednja jer su u samo tri dana evidentirana dva oružana obručana, u kojima je povređen čak i slučajni prolaznik.

Podsjetimo, u pucnjavi koja se dogodila pre tri dana pred zgradom novopazarske policije povređen je Mesudin K. (39) kog su napadači navodno i ciljali, dok je zalutali metak pogodio slučajnu prolaznicu na ulici Melihu M. (32). Policija je ubrzo uhapsila Hidajeta A. (45), vlasnika lokalnog striptiz-bara, ali i njegovog sina Anesa A. (23).

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Da li GRADJANI hoće Žandarmeriju na ULICIMA

Kao mogući motiv sukoba oca i sina sa Mesudinom K. navodi se tuča u Hidajetovom noćnom baru koja se dogodila početkom novembra, kada je on sa još nekolicinom nepoznatih osoba pretukao i slomio lobanju mladiću A. S. iz Ribarića, inače, bliskom rođaku upucanog muškarca.

Novi oružani obračun zabeležen je juče popodne, kada je nepoznati maskirani napadač zapucao sa ulice u pravcu kafića i pogodio gosta N. B. Napadač još uvjek nije identifikovan, a prema prvim podacima, ovaj obračun nije povezan sa prethodnim, već se, kako saznajemo, radi o dva odvojena slučaja.

Novopazarska policija nije saopštila više detalja o jučerašnjoj pocnjavi, a u gradu se može čuti više verzija o tome šta se zapravo krije iza pucnjave, ali i šta je potom uslijedilo. Upravo zbog toga su Vulin i Rebić sinoć stigli u Novi Pazar i najavili da će od ranih jutarnjih sati biti primjetan veći broj policije a da će se pored njih na ulicama centra sandžačke regije naći i pripadnici žandamerije.

Ranjeni N. B. je u boljem zdravstvenom stanju, smješten je u Novopazarskoj Opštoj Bolnici.

Nova.rs, Foto : Irfan Ličina

NOVOPAZARSKA POLICIJA I ŽANDARMERIJA ISPRAZNILA DVA UGOSTITELJSKA OBJEKTA

Novopazarska policija i Žandarmerija otkrili su, prilikom kontrole poštovanja mjere Read more