IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVE MJERE: Zabranjeno organizovanje dočeka Nove godine u Crnoj Gori… (foto)

Ministarstvo zdravlja propisalo nove mjere za suzbijanje koronavirusa koje će važiti od utorka 22. decembra do 11. januara naredne godine, zabranjeno organizovanje dočeka Nove godine na otvorenom i u zatvorenom prostoru, nema slavlja u kafićima i hotelima, zabranjeno je okupljanje u vikendicama i zatvoren je međugradski saobraćaj tokom praznika…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 21.12…20 20… 22: 51… NOVE MJERE: Zabranjeno organizovanje dočeka Nove godine u Crnoj Gori… (foto)

Novim mjera predviđeno je da će međugradski saobraćaj biti zabranjen 24. 25. 30. i 31. decembra, kao i 1, 2, 6. i 7. januara.

Ostaje na snazi zabrana međugradskog saobraćaja od petka od 22 sata do ponedjeljka u pet sati.

Pravilno nošenje maske podrazumijeva nošenje maske na licu tako da pokriva nos i usta, dok fizička distanca podrazumijeva održavanje razmaka od najmanje dva metra među osobama koja nisu članovi istog domaćinstva

Na snazi ostaje zabranjen rad noćnih klubova, dok je rad ostalih ugostiteljskih objekata, izuzev hotela, produžen do 20 sati, osim za 24, 25, 30. i 31. decembar, kao i za 1. 2, 6, 7 i 8. januara, kada je dozvoljeno samo pružanje usluga dostave hrane.

Rad hotela treba organizovati na poseban način za dane 24, 25 ,30 i 31. decembar, kao i 1, 2, 6, 7 i 8. januara.

Čitaj još:   Mladoženja uhapšen na vjenčanju: U svečanom odjelu deportovan iz Austrije... (foto)

Omogućava se rad hotelskih restorana samo za goste hotela od sedam do 16 sati u skladu sa važećim preporukama za pružanje usluga u restoranima tokom epidemije COVID-19 .

Zabranjen je rad bazena, spa centara i zabavno-muzičkog programa za navedene datume.

Zabavno muzički program van navedenih datuma moguće je organizovati od sedam do 20 sati uz poštovanje važećih preporuka koje je izradio Institut za javno zdravlje.

Zabranjeno je izdavanja smještajnih jedinica (vikendice, stanove i slično) za više od dvije osobe, osim članovima zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Tokom vjerskih praznika (u noći između 24. i 25. decembra, 6. i 7. januara) dozvoljen je izlazak iz objekta stanovanja radi prisustvovanja tradicionalnim vjerskim obredima pod već definisanim uslovima za boravak u vjerskim objektima i za vrijeme vjerskih obreda na otvorenom.

Zabranjeno je organizovanje svih stručnih i naučnih skupova od 28. decembra do 11. januara.

Izuzetak su prijavljeni javni skupovi do 25 osoba, u trajanju ne dužem od 60 minuta, kao i uz pridržavanje mjera fizičke distance od dva metra, nošenje maski i uz korišćenje megafona i transparenata, bez uzvikivanja.

Zabranjeno je prisustvo i zadržavanje više od četiri punoljetne osobe u grupi na otvorenom javnom mjestu, osim za osobe koje obavljaju svoje redovne radne zadatke i članove istog domaćinstva. 

Čitaj još:   Anatomija barskog srama: Ko je djeci dao metalne šipke u ruke? (foto)

Izvor rtcg.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more