IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VLADA Gasi Montenegro erlajns, prizemljuje sve avione i osniva novu firmu… (foto)

Vlada Crne Gore objavila je da gasi avio- kompaniju “Montenegro erlajns”, prizemljuje sve avione i da su spremni da osnivaju novu firmu…

PODGORICA:Crna Gora, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 24.12… 20 20… 20: 41… VLADA Gasi Montenegro erlajns, prizemljuje sve avione i osniva novu firmu… (foto)

Vlada Crne Gore nema niti jedan zakonski osnov da bi oni produži život kompaniji, objavljeno na pres- konferenciji, danas prenose podgoričke Vijesti.me

“Mi ne možemo da donesemo nijednu zakonitu odluku kojom ćemo pomoći Montenegro erlajsu”, saopštio je ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić.

To znači prizemljenje aviona u najskorijem roku, saopšteno je na pres-konferenciji Vlade Crne Gore.

Bojanić je kazao da je u planu osnivanje nove kompanije sa osnivačkim kapitalom Vlade i da kompanija bude operativna i to do sledeće turističke sezone.

Naveo je da će šteta za budžet zbog gašenja iznositi 50 miliona eura, a da će zaposleni dobiti sve što im pripada po zakonu.

Čitaj još:   ZA NEVJEROVATI: Evo koliko se ljudi odreklo hrvatskog državljanstva i koliko ih to košta... (foto, video)

Vlada će zbog neblagovoremenog postupanja i to u slučaju “Montenegro erlajns” razmotriti zahtjev za razrešenje prvo Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije, što je tražio dio članova Vlade, ukazao je istog dana ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

“Ova Vlada nema problem sa tim da donosi odluku. Ali ovdje i mi ne možemo da donesemo nikakvu odluku za MA. Tražili smo 15 dana, pa smo zvali u region određene kompanije, razgovarali smo sa evropskim konsultantima. Na kraju zaključak je da ne možemo donijeti nijednu odluku u korist Montenegro erlajnsa, a da bude zakonita”, rekao je Bojanić...

Izvor N1

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more