IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EVO KAKO IZGLEDA IZOLACIJA PO POVRATKU U SRBIJU… (foto)

Predhodne noći iz Bosne i Hercegovine ušla jedna ženaka osoba prvo u Srbiju opisala je kako izgleda procedura na granici- a i na koji način im je saopšteno da moraju u izolaciju, kakvu su provjeru nakon toga imali i kako mogu da izađu iz karantina...

BEOGRAD: Srbija, Putovanja, vijesti, utorak, 29.12.2020… 00: 51… EVO KAKO IZGLEDA IZOLACIJA PO POVRATKU U SRBIJU… (foto)

Čitateljka Marija, koja je sinoć, oko 1 sat nakon iza ponoći prošla granicu između Bosne i Hercegovine i Srbije sa još dvije osobe, kaže da je carinik usmeno obavjestio da je u obavezi da nastavi put do adrese na kojoj živi i tako ostane u karatninu. Osim toga, dobila je i papir na kome je opisana procedura koju je u obavezi da prati.

“Sve je trajalo otprilike dva minuta– dok su nam vraćali pasoše potom usmeno nam je rečeno šta bi trebalo da uradimo i uručen nam je papir sa uputstvom”, objašnjava ona.

Takođe joj je rečeno da je u obavezi da se u naredna 24 sata registruje preko portala e- zdravlje.

Čitaj još:   ČOVJEK STIJENA: Davor Dragičević hitno dolazi u Sarajevo, DONIO JE VELIKU ODLUKU...

“Na moje pitanje kako mogu da izađem iz karantina, rečeno mi je da mogu da uradim PCR test i ukoliko on bude bio negativan, karantin se automatski prekida, bez ikakvog daljeg prijavljivanja”, kaže Marija.

Kući je stigla kasno iza ponoći, da bi je u 9 ujutru probudilo zvono na vratima.

“Na vratima su bila dva policajca koja su došla da provjere da li sam kod kuće. Uzeli su mi samo ličnu kartu i upisali u svoju evidenciju da sam bila na adresi”, objašnjava ona.

Dodaje kako joj je rečeno da će dalje provjere mahom sprovoditi putem telefona.

Na portal e-zdravlje nije još uvijek stigla da se prijavi, pa je policija došla u provjeru, očigledno samo na osnovu evidencije na granici.

Marija je, kako kaže, već je zakazala testiranje. Nada se negativnom PCR testu i skorom izlasku iz karantina.

U Srbiji je 21. decembra uvedena mjera prema kojoj je ulazak u Srbiju dozvoljen uz negativan PCR test, a za građane koji ga ne posjeduju a i propisana kućna izolacija 10 dana...

Izvor Nove S

Čitaj još:   NESOJSKI POTEZ- Porfirije stigao u Podgoricu i NA PREPAD POTPISAO ”temeljni ugovor”... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more