IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKAD KRAJA: Nusret Smajlović, ugledni profesor i ex selektor BiH, izgubio bitku za život… (foto)

Bosna i Hercegovina ostala je bez velikog stručnjaka…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti: 06.01.2021… 00.49… NIKAD KRAJA: Nusret Smajlović, ugledni profesor i ex selektor BiH, izgubio bitku za život… (foto)

Bivši selektor atletske reprezentacije Bosne i Hercegovine i poznati sportski radnik Nusret Smajlović predelio na bolji svijet danas iznenada u Sarajevu.

Pogođen sam zaista, teško nam je palo svima. Danas mu je bio 69. rođendan, družili smo se, slikali. Počastio nas je i tortom, baš me pogodilo – kazao nam je kratko potreseni Talović.

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio Munir Talović, njegov bivši kolega sa Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu.

Inače, profesor Smajlović se penzionisao prije nekoliko godina i to kao redovni profesor, koji je odškolovao brojne generacije studenata FASTO-a.

Bivši selektor atletske reprezentacije Bosne i Hercegovine preselioo je na terminu na kojem je s prijateljima igrao fudbal. Iznenada mu je na žalost pozlilo, prijatelji su mu pokušali pomoći, ali srce nije izdržalo.

Nusret Smajlović imao je nadimak CRNI je bio izuzetno cijenjen među prvo kolegama profesorima u regionu. Dao je veliki doprinos bh. sportu, svakako pogotovo atleticu, a koliko ju je volio najbolje znaju oni koji su imali priliku pratitit njegova predavanja.

Čitaj još:   EDISOVA ŽENA ZILHA POTPISALA UGOVOR- ULAZI U ZADRUGU, PLANIRA ŽESTOK OBRAČUN sa Draganom

Nažalost, Bosna i Hercegovina je ostala bez velikog sportskog stručnjaka, iza kojeg ostaju njegova djela i knjige…

izvor faktor.ba

ZLATAN I MIHA I SHOW: Zapjevali na Sanremu, Ibrahimović, raspametio Italijane… (foto i video)

Gostujući na muzičkom festivalu Sanremo, Siniša Mihajlović pričao je o Read more

Džoni Štulić traži milione eura: “Moji prihodi slivali su se u vaše kofere…” (foto i video)

Branimir Džoni Štulić, nekadašnji frontmen benda Azra, već četiri decenije Read more