IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ IZGUBIO NA SUDU: “Historijski trenutak”- šefu države neočekivani UDARAC … (foto)

Vučić morat će platiti oko 1.700 eura odštete prvo zbog povrede ugleda i časti čelniku Bošku Obradoviću, kojeg je nazvao “lažovom i fašistom”, odlučio je nepravomoćnom presudom Prvi osnovni sud u Beogradu…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 13.01.2021…01.56… VUČIĆ IZGUBIO NA SUDU: “Historijski trenutak”- šefu države neočekivani UDARAC … (foto)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić morat će platiti oko 1.700 eura odštete zbog povrede ugleda i časti čelniku konzervativnog pokreta Dveri Bošku Obradoviću, kojeg je nazvao “lažovom i fašistom”, odlučio je nepravomoćnom presudom Prvi osnovni sud u Beogradu.

Pokret Dveri objavio je presliku presude na svojoj je internetskoj stranici, a predsjednik Dveri Boško Obradović presudu je ocijenio povijesnom.

Obradović je ocijenio da je ovo “veliki i istorijski trenutak” kada je neovisno sudstvo u Srbiji donijelo prvu presudu protiv Aleksandra Vučića, ne samo kao “pojedinca, već i simbola aktualne vlasti”, navedeno je u priopćenju Dveri.

Povod za tužbu bila su Vučićeva obraćanja 13. i 16. veljače 2019. godine u kojima je Obradovića nazvao “lopovom” i “fašistom”.

Čitaj još:   STRAŠNO, Maloljetna Elma iz Tutina, ubijena u Njemačkoj...

U obrazloženju presude, kako je istaknuo pokret Dveri, navodi se kako Sud drži da je, sukladno sadržaju izjava i u kontekstu u kojem su date, tuženi takvim izjavama “doveo do omalovažavanja tužitelja” i povrede njegovog dostojanstva i časti “budući da je tuženi izjave dao u svojstvu predsjednika države i na televizijskom kanalu sa nacionalnom frekvencijom, što je izjavama dalo dodatnu težinu”.

“Ovom presudom je obranjena moja čast i ovo je velika satisfakcija za mene osobno, moju obitelj i Srpski pokret Dveri u cijelosti. Niti smo fašisti niti smo lopovi, niti nas predsjednik SNS i Srbije smije tako nazivati u medijima bez ikakvih dokaza”, naveo je Obradović.

Dveri su na svojoj internet stranici, uz naslov “Povijesna presuda: Aleksandar Vučić osuđen zbog laži o Bošku Obradoviću”, objavile i presliku presude Prvog osnovnog suda u Beogradu...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more