IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ IZGUBIO NA SUDU: “Historijski trenutak”- šefu države neočekivani UDARAC … (foto)

Vučić morat će platiti oko 1.700 eura odštete prvo zbog povrede ugleda i časti čelniku Bošku Obradoviću, kojeg je nazvao “lažovom i fašistom”, odlučio je nepravomoćnom presudom Prvi osnovni sud u Beogradu…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 13.01.2021…01.56… VUČIĆ IZGUBIO NA SUDU: “Historijski trenutak”- šefu države neočekivani UDARAC … (foto)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić morat će platiti oko 1.700 eura odštete zbog povrede ugleda i časti čelniku konzervativnog pokreta Dveri Bošku Obradoviću, kojeg je nazvao “lažovom i fašistom”, odlučio je nepravomoćnom presudom Prvi osnovni sud u Beogradu.

Pokret Dveri objavio je presliku presude na svojoj je internetskoj stranici, a predsjednik Dveri Boško Obradović presudu je ocijenio povijesnom.

Obradović je ocijenio da je ovo “veliki i istorijski trenutak” kada je neovisno sudstvo u Srbiji donijelo prvu presudu protiv Aleksandra Vučića, ne samo kao “pojedinca, već i simbola aktualne vlasti”, navedeno je u priopćenju Dveri.

Povod za tužbu bila su Vučićeva obraćanja 13. i 16. veljače 2019. godine u kojima je Obradovića nazvao “lopovom” i “fašistom”.

Čitaj još:   PODGORICA, SPRIJEČEN BOMBAŠKI NAPAD: Policija uhapsila tri osobe!!!

U obrazloženju presude, kako je istaknuo pokret Dveri, navodi se kako Sud drži da je, sukladno sadržaju izjava i u kontekstu u kojem su date, tuženi takvim izjavama “doveo do omalovažavanja tužitelja” i povrede njegovog dostojanstva i časti “budući da je tuženi izjave dao u svojstvu predsjednika države i na televizijskom kanalu sa nacionalnom frekvencijom, što je izjavama dalo dodatnu težinu”.

“Ovom presudom je obranjena moja čast i ovo je velika satisfakcija za mene osobno, moju obitelj i Srpski pokret Dveri u cijelosti. Niti smo fašisti niti smo lopovi, niti nas predsjednik SNS i Srbije smije tako nazivati u medijima bez ikakvih dokaza”, naveo je Obradović.

Dveri su na svojoj internet stranici, uz naslov “Povijesna presuda: Aleksandar Vučić osuđen zbog laži o Bošku Obradoviću”, objavile i presliku presude Prvog osnovnog suda u Beogradu...

izvor agencije

ŽENA KOJA HRABRO PRKOSI VUČIĆU: Dijana Hrkalović odbila POLIGRAF… (foto i video)

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP, odbila danas poligrafsko ispitivanje Read more

Dnevni horoskop za 22. januar 2021. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

POGLEDAJTE Bruku i sramotu: Natalija Nilević i njeni video zapisi… (foto i video)

(PREUZETO) Portal Aktuelno donosi pojedine video zapise koje je Nilević Read more