IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČEKA SE USTAVNI SUD: DPS, SDP i Bošnjačka stranka neće na ponovljenu sjednicu… (foto)

Opozicija neće na ponovljenu sjednicu…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, nedelja, 17.01.2021…20.26… ČEKA SE USTAVNI SUD: DPS, SDP i Bošnjačka stranka neće na ponovljenu sjednicu… (foto)

Opozicioni poslanici neće prisustvovati sjednici Skupštine koja je zakazana za 20. januar.

U Demokratskoj partiji socijalista, Socijaldemokratskoj partiji i Bošnjačkoj stranci tvrde da prethodna sjednica, u decembru, nije bila zakonita, te će, kako navode, sačekati stav Ustavnog suda. Iz SDP-a su najavili da će sjutra tražiti od predsjednika Skupštine Alekse Bečića da kolegijumu razgovaraju o tome kako bi se izbjegla, kako kažu, nestabilnost političkog sistema.

Klub poslanika DPS-a neće prisustvovati sjednici koja je zakazana za 20. januar jer nema zakonskih uslova da se takva sjednica može održati, saopštio je za Radio Crne Gore portparol te partije Miloš Nikolić.

“Na prethodnoj sjednici 28. decembra došlo je do jedne vrste pravnog nasilja u kojoj tada nijesmo htjeli da učestvujemo, kada je sjednica te skupštine počela bez kvoruma, a onda je Filip Adžić podnio ostavku što DIK nije prihvatio, nakon čega je predsjenik Bečić kršeći zakon preuzeo nadležnosti DIK-a i naimenovao Suadu Zoronjić”, naveo je Nikolić.

On je istakao da kao što su i najavili do ukupnog razrješenja te pravne situacije DPS neće učestvovati u radu Skupštine.

Čitaj još:   MELANIJA napušta TRAMPA, ali MEDO je uz njega!!!

“Jer za nas u ovom trenutku ne postoje zakonski uslovi da se ta jedna takva sjednica može održati. U ovom trenutku parlamentarna većina ne postoji jer ima svega 40 poslanika, jer je Suada Zoronjić nezakonito naimenovana na mjesto poslanika,” istakao je Nikolić.

On je saopštio da je DPS u prethodnom periodu pokazao konstruktivnost, a da kolege sa suprotne strane nijesu spremne da prihvate ispruženu ruku iskrene saradnje…

Izvor rtcg.me

SENAD Hadžifejzović: Vučiću, JESI LI PUCAO NA SARAJEVO??? (video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom boravka u Sarajevu održao je Read more

VRIJEME Narednih dana sunčano, promjena u noći s petka na subotu… (foto)

Lokalno, po kotlinama, bit će magle, vjetar slab do umjerene Read more