IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dritan Abazović pozvan da se hitno oglasi: Počupana zastava Crne Gore u Nikšiću… (foto)

BRUTALAN I SRAMOTAN NAPAD U CRNOJ GORI: U Nikšiću se dogodio brutalan i besraman napad, inspirisan nacionalnom mržnjom, šovinizmom i političkom netrpeljivošću i agresijom…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, ponedeljak, 01.02.2021…13.19… Dritan Abazović pozvan da se hitno oglasi: Počupana zastava Crne Gore u Nikšiću… (foto)

Mi na ovakve slučajeve terora od strane nove većine i njihovih simpatizera koji slijede politiku svojih lidera, više nećemo i ne smijemo da ćutimo.

Ovo nije prvi put da se dešavaju napadi na funkcionere LP-a, inspirisani mržnjom, ali je napad na majku sa troje djece prevršio svaku mjeru. 

Naime, Marković je na balkonu stana u kojem živi u Nikšiću istaknula zastavu države Crne Gore, države u kojoj se taj grad i nalazi. Opijen nacionalističkom mržnjom i inspirisan porukama nove vlasti, vlasnik stana je, nakon što je uputio niz prijetnji preko telefona, upao u stan i počeo da vrijeđa i fizički nasrće na Marković.

“Okačila si ova go*na”, rekao je on, nakon čega je izašao na balkon, počupao i bacio zastavu Crne Gore koja je bila istaknuta. Nakon toga, nastavio je da lupa, prijeti i unosi se u lice Marković. Ovakaj šokantan događaj prijavljen je CB Nikšić, koja je na licu mjesta privela počinioca”, navodi u saopštenju. 

Čitaj još:   SAČEKUŠA ZA AMIDŽU: "Sjedio je u kafiću, ubica ga čekao satima, upucan kad je izašao izvan objekta... (foto)

Liberalna partija zahtijeva od potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da se hitno oglase:

“I daju doprinos da se ovaj slučaj iznese pred lice pravde. Pozivamo ih da sa pozicija moći utiču da se ova opasna šovinistička hajka zaustavi i da smire tenzije među svojim simpatizerima. 

Isto tako, pozivamo javnost da reaguje i, kako su za mnogo benignije događaje i komentare na društvenim mrežama bili spremni da dignu glas, da prepoznaju opasnost ovog napada iz mržnje na ženu, majku troje đece, koja je preživjela teror samo zbog svoje nacionalne i političke pripadnosti, i to u stanu u kojem živi.

Šta da očekuju građani države u kojoj jedna žena može da bude fizički i psihički zlostavljanja samo zbog zastave sopstvene države koju je istakla u istoj toj državi, a da vlast te države ćuti i odobrava takve postupke?”, zaključuje predsjednica Liberalne stranke Dubravka Vujičić. 

Izvor (SB)

Čitaj još:   UKRAJINA UŽIVO: Gradonačelnik Mariupolja- MRTVAČNICE PREPUNE, TIJELA NA ULICAMA... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more