IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DESANT NA NIKŠIĆ: Da li Srbija ima pravo da se miješa u izbore u Crnoj Gori… (foto)

Određene strukture iz Srbije nikada otvorenije nisu pomagale prosrpske snage u Crnoj Gori, što novcem, što potrebnom opremom…

NIKŠIĆ: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 02.02.2021…12.49… DESANT NA NIKŠIĆ: Da li Srbija ima pravo da se miješa u izbore u Crnoj Gori… (foto)

DALEKO je više od 10 srpskih državljana da se u samo jednoj nedelji ili je protjerano iz Crne Gore ili privedeno na granici, a povezuje ih grad Nikšić, gdje će za manje od mjesec i po dana biti održani izbori koji se smatraju i to ključnim za buduća politička dešavanja u Crnoj Gori.

Kod jedne grupe Srba pronađeno je čak 26.000 eura, laptopovi, pa i srpske zastave…, dok je one protjerane angažovala Nova srpska demokratija i to od Andrije Mandića.

Među njima je bilo beogradskih funkcionera i zaposlenih u gradskim institucijama u Nišu, a u jeku predizborne kampanje u gradu Nikšiću primjećeni su prvo i poslanik SNS Predrag Gajić i član GO te stranke Andrija Mandić.

Utisak je da određene strukture iz Srbije nikada otvorenije nisu pomagale prosrpske snage u Crnoj Gori, što novcem, što potrebnom opremom.

Mada vjerovatno niko od njih to neće priznati, previše toga ukazuje da su povezani sa srpskim vlastima.

Tako je prije šest dana na graničnom prelazu Ranče, i to crnogorska policija od tri državljanina Srbije i jednog Pljevljaka oduzela ukupno 26.500 eura, nekoliko lap topova i 11 srpskih zastava Srbije i da ih je i tom prilikom lišila slobode. Kako su pisali mediji, oni su bili na putu za Nikšić.

Tada je zadržan Nemanja Stajić, beogradski sekretar za legalizaciju brojnih građevinskih objekata, kod koga je pronađeno 7.600 eura. U automobilu sa njim bili su Pljevljak Radosav Šljivančanin sa 6.900 eura, u vozilu su nađena i dva nova laptopa marke “Lenovo”.

U isto vreme na granici su zadržana još dvojica državljana Srbije Rastko Pleskonjić i Mileta Mitrović, a Vijesti su prenijele da je kod njih pronađeno oko 12.000 eura.

Čitaj još:   Dvostruko ubistvo na KOSOVU: Ubijena dva brata u... (foto)

Portal Nova.rs dan kasnije uspio je da stupi u kontakt sa beogradskim funkcionerom Nemanjom Stajićem, ali je on odbijao da odgovori na naša pitanja, pravdajući se da je u garaži, da ide kod ljekara sa sinom, da je na sastanku…

Sa druge strane, crnogorska “Borba” objavila je zapisnik a i to sa saslušanja Stajića, u kom piše da je on policiji rekao da je trenutno nezaposlen (!!!) i da je jedini razlog njegovog dolaska u Crnu Goru posjeta majke njegovog druga Radosava Šljivančanina. Nije poznato zašto je krio da je na čelu Sekretarijata za legalizaciju u Beogradu.

Ako se u ovom slučaju samo posumnjalo da su pomenuta trojica državljana u Crnoj Gori bila u političkoj misiji, usledilo protjerivanje osmero građana Srbije, za koje je utvrđeno da su bili angažovani u izbornoj kampanji Nove srpske demokratije.

Oni navodno nisu imali validne radne dozvole, ali jesu ugovore o dijelu sa NSD. Po tom ugovoru radili su na “unapređenju organizacije stranke a i to u smislu uređenja podataka i elektronske obrade baze članstva kroz primenu novih tehnoloških rešenja”.

Kako su izvjestile Južne vesti, od osmero protjeranih Nišlija nekoliko je i to dobro poznatih naprednjaka. Jelena Nešić bivša novinarka TV Kopernikus, koja poslednjih godina radi kao PR Parking servisa. U prošlom sazivu bila je i odbornica, a članica je SNS-a u Medijani.

Protjeran je i Vuk Mladenović, široj javnosti poznat kao jedan provokatora na protestu opozicije na kojem je govorio i Boško Obradović u centru Niša. Bio je u Kancelariji za mlade Opštine Medijana, a prema nezvaničnim tim informacijama trenutno je zaposlen u JKP Mediana.

Tu je i Vladimir Vojvodić, koji je, kako pišu Južne vesti, dugo godina bio perjanica DSS-a, potom je oformio odbor Samostalnog DSS-a, pa je prešao u Jedinstvenu Srbiju. Tamo se kratko zadržao dok nije zadužio člansku kartu SNS-a. Ranije je bio zaposlen u Objedinjenoj naplati, a kratko je bio i v.d. direktor komunalnog preduzeća u Merošini. Nezvanično trenutno radi u Nišavskom okrugu.

Čitaj još:   Andrej NIKOLAIDIS: "Rastemeljni ugovor ne smije izazvati ni kap mržnje prema Albancima. To bi bio naš najveći poraz..." (foto)

Pored njih, prema zvaničnom saopštenju policije, proterani su i to i Jelena Denić, Olivera Đorđević, Andrijana Stanković, Nikola Aleksić i Bojan Delić.

Oni navodno nisu imali validne radne dozvole, ali jesu ugovore o djelu sa Novom srpskom demokratijom.

Povodom privođenja srpskih državljana u Crnoj Gori, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je “eto sad saznao da su laptopovi neka posebna droga”, a Popov, komentarišući tu izjavu kaže da je to sada “plitko vađenje”.

“Kada se organizuje neka akcija SNS, pokupe se ljudi iz prvo i javnih preduzeća. Niko ih ne pita gdje su, iako mi izdvajamo novac za njihove plate. To tako naivno vađenje predsjednika, može da proguta i to samo naivan čovjek”, zaključuje on.

Izvor Nova rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more