IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS I JAD: Osvanuli natpisi “Turci” i “Srebrenica”na Hadži- Ismailove džamije u Nikšiću… (foto)

Osude skrnavljenja Hadži- Ismailove džamije u Nikšiću, na kojoj su jutros ispisani nacionalistički simboli i poruke…

NIKŠIĆ: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 10.02.2021… 12.56… UŽAS I JAD: Osvanuli natpisi “Turci” i “Srebrenica”na Hadži- Ismailove džamije u Nikšiću… (foto)

U Bošnjačkoj stranci oštro je osudila skrnavljenje džamije u Nikšiću ističiću da je ovo još jedan pokušaj zastrašivanja manjinskih naroda.

Potpredsjednik Bošnjačke stranke (BS) Jasmin Ćorović kaže za RTCG da je skrnavljenje džamije u Nikšiću još jedan pokušaj zastrašivanja manjinskih naroda

– Jasno da se radi o zloj namjeri i pokušaju da se zastraše manje brojni narodi u Crnoj Gori i da se manipuliše njihovim osjećanjima.

Još jednom naglašavamo da se ovim neće i ne može zastrašiti bošnjački narod u Nikšiću i Crnoj Gori, ali je nedopustivo da nadležne institucije već duže vrijeme ne mogu da otkriju počinioce ovih ispada – kaže Jasmin Ćorović, potpredsjednik BS-a.

PKS: Muslimani Nikšića su starosjedioci

Patriotsko komitski savez kazao je da nijesu nikšićki Muslimani ni do sada bili pošteđeni napada i prijetnji.

“Muslimani Nikšića su starosjedioci i mahom ugledni članovi našeg društva, ponosni na svoju porodičnu istoriju, na odnos prema Nikšiću i Crnoj Gori; o poštovanju kojeg su imali prilikom oslobađanja Nikšića, u kojem su i učestvovali, govori odnos kralja Nikole prema njihovim zaslugama. Na žalost, i danas su meta neodgovornih pojedinaca koji su pioni jedne surove igre koju sprovodi zvanična Srbija prema Crnogorcima i histeričnom, završnom pokušaju njihove asimilacije u srpski nacionalni korpus i zastrašivanja ostalih naroda, radi stvaranja srpske Crne Gore”. navode iz PKS.

Ovog puta, kako kažu, Crnogorci i Muslimani brane svoje pravo na život u građanskoj Crnoj Gori.

OO DPS Nikšić: Grafiti dokaz da nova većina razgrađuje građansku CG

Iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) kazali su da grafiti sramotne sadržine koji su jutros osvanuli na džamiji u Nikšiću jasno sugerišu da nova parlamentarna većina razgrađuje građanski koncept države Crne Gore.

Čitaj još:   ANKARA: U eksploziji skladišta oružja, poginulo 7 vojnika, ranjeno 25 vojnika...

“Zahtijevamo od nadležnih državnih organa da ovaj slučaj procesuiraju i rasvijetle do kraja kako bi pokazali da državni organi štite interese Crne Gore bez obzira na to ko je na vlasti ili kakvi su čiji politički interesi”, kazali su iz OO DPS Nikšić.

URA NK: Policija da reaguje hitno

Besprizorne slike skrnavljenja vjerskih objekata grafitima po Crnoj Gori, a danas na džamiji u Nikšiću, zaslužuju osudu i gnušanje nad tim vandalskim i nehumanim činom, saopštio je kandidat za odbornika liste Crno na bijelo – Može Nikšić, Predrag Peđa Nikolić.

On je pozvao policiju da urgentno reaguje i počinioce ovakvih djela sankcioniše na odgovorajući način po zakonu.

 “Poznavajući pozadine prethodnih sličnih slučajeva po Crnoj Gori gotovo da je i ovdje jasno da iza ovoga stoje instruisana lica koja žele da Nikšić predstave gradom netrpeljivosti, mržnje i nasilja, što on nikad nije i neće biti”, kazao je Nikolić.

On je pozvao koordinatora za bezbjednosne službe Crne Gore i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da učini dodatni napor da se otkriju i procesuiraju počinioci i da se stane sa ovom praksom.

SD: Nikšić je grad svih

Predsjednik SD-a Nikšić Marko Radojević kaže da konstantno podgrijavanje tenzija u gradu pod Trebjesom “najbolje govori o karakteru nove, nacionalističke vlasti na državnom nivou”.

“Mi, Nikšićanke i Nikšićani, ne smijemo dozvoliti da nam oduzmu one vrijednosti koje nas grad vijekovima baštini”, rekao je on.

“Većinski Nikšić nikada nije bio na strani onih koji skrnave bilo čije svetinje”: Markovi(Foto: Liberalna partija)

On kaže da su se njihove komšije muslimani uvijek u Nikšiću osjećali svoji na svome: “Jer ovo jeste i njihov grad, jednako kao naš. Tako mora i ostati”.

Čitaj još:   TRAGEDIJA U SJENICI: Krenuli da probaju motor, pa poginuli NOVOPAZARAC(33) I SJENIČAK(20)

I Liberali osudili skrnavljenje džamije

Skrnavljenje džamije osudilo je i nikšićki odbor Liberalne partije.

“S obzirom da im jučerašnja vijest o natpisu na džamiji u Podgorici nije prošla, jer su razotkriveni, krenuli su dalje. Podsjećamo da su slični natpisi preplavili Crnu Goru uoči formiranja nove Vlade. Svjesni da im je došao politički kraj, pokušavaju na svaki mogući način da ostanu u igri i da zadrže svoje pozicije preko providnih namještaljki i stvaranja podjela. Međutim, ovaj put im to neće uspjeti”, navode iz Prave CG.

Izvor rtcg.me

Srbin uhapšen po potjernici na frankfurtskom aerodromu… (foto)

Uhapšen na osnovu međunarodne potjernice koju je raspisao biro Interpola Read more