IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bošnjaci i liberali se vraćaju u parlament Crne Gore… (foto)

Vjeruju da će Ustavni sud,na osnovu traženog postupka za ocjenu ustavnosti I zakonitosti, što hitnije donijeti odluku…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak,16.02.2021…13.52… Bošnjaci i liberali se vraćaju u parlament Crne Gore… (foto)

Šef poslaničkog kluba BS-a Ervin Ibrahimović kazao je da će BS na taj način dati doprinos dijalogu i kompromisu, koji su nužno potrebni Crnoj Gori.

“Bošnjačka stranka na ovaj način pokazuje spremnost da želi da nastavi da bude aktivni sudionik svih procesa u našem društvu. Svjesni činjenice da se naše društvo nalazi u delikatnom političkom momentu, koji je dodatno otežan složenom epidemiološkom situacijom, vjerujem da ćemo našim konstruktivnim pristupom doprinijeti nastavku dijaloga i jačanju kontrolne uloge parlamenta, koji su neophodni za uspostavljanje konsenzusa u našem društvu”, rekao je Ibrahimović.

S obzirom da su, kako je rekao, iscrpili pravne mehanizme kroz podnošenje inicijative Ustavnom sudu po pitanju usvojenih zakonskih rješenja na sjednici održanoj krajem prošle godine, stekli su se uslovi da poslanici BS kroz skupštinske diskusije, daju doprinos nastavku demokratskih procesa, reformi, vladavine prava, kao i nastavku evropskog puta Crne Gore.

Čitaj još:   NOVI MONSTRUOZNI DETALJI UBISTVA KAKVO BERANE NE PAMTI: Silovao dječaka...

“Očekujemo da će se i Ustavni sud ubrzo oglasiti povodom navedenih inicijativa“, rekao je Ibrahimović.

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović prisustvovaće narednoj vanrednoj sjednici Skupštine Crne Gore i time prekinuti nametnuti bojkot na koji je parlamentarnu opoziciju prinudilo rukovodstvo Parlamenta svojim nelegalnim odlukama i protivposlovničkim djelovanjem, saopšteno je iz te partije.

“Liberalna partija stupila je u bojkot Skupštine na sjednici koja je 28.12.2020. održana bez potrebnog kvoruma za rad i nelegalno, bez poslovničke  većine usvajala Zakone, kako bi nova vlast prevashodno odužila dug prema SPC i usvojila nakaradne izmjene Zakona o slobodi vjeroispovjesti,čije posljedice će biti pogubne po Crnu Goru”, navodi se u saopštenju.

Vjeruju da će Ustavni sud,na osnovu traženog postupka za ocjenu ustavnosti I zakonitosti, što hitnije donijeti odluku.

“Kojom će potvrditi ovakav stav LP i državotvorne parlamentarne opozicije,proglasiti ništavnim sve nelegalno donijete akte u proteklom periodu i konačno staviti tačku na pravni i politički haos kojim nova vlast opterećuje i koči Crnu Goru. LP će poštovati Odluke Ustavnog suda,koje su obavezne i izvršne”, zaključili su iz te partije. 

Čitaj još:   Urednik "Happy televizije": "Iz RS dolaze eskadroni smrti i glavne ubice"... (foto i video)

izvor: RTCG

“Krivokapić ne prestaje da blamira CRNU GORU”

Svaki nesuvisli potez predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića od čestitke Republici Read more

SKANDAL: PONOVO FAŠISTIČKI GRAFITI U BERANAMA

Fašističke poruke i grafiti osvanuli su jutros na zidovima mjesnog Read more

Vlada CRNE GORE kažnjava TUZI zbog sopstvene NESPOSOBNOSTI

Socijaldemokrate daju podršku predsjedniku Opštine Tuzi Đeljošaju, u čijim nastojanjima Read more