IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽIVOTNA PRIČA Bivšeg predsjednika: Menem ukopan na muslimanskom groblju… (foto i video)

Bivši predsjednik Argentine Carlos Saul Menem  je rođen u imigrantskoj porodici i odgajan je kao musliman, ali je pred početak političke karijere prešao na…

BUENOS AERIS: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, utorak,16.02.2021…12.52… ŽIVOTNA PRIČA Bivšeg predsjednika: Menem ukopan na muslimanskom groblju… (foto i video)

Bivši argentinski predsjednik Menem preminuo je u nedjelju, a aktuelni šef te države Alberto Fernandez proglasio je trodnevnu nacionalnu žalost.

“Iako je prešao na katoličanstvo, on će počivati u miru na islamskom groblju, pored mog brata”, saopćila je ranije Menemova kćerka Sulemita.

Njegov sin Carolos Menem Jr. poginuo je u helikopterskoj nesreći 1995. godine.​​​​​​​

Menem je rođen 2. jula 1930. godine u sirijskoj imigrantskoj porodici i odgajan je kao musliman, ali je prešao na katoličanstvo i ušao u političke vode.

Sahrana preminulog predsjednika održana je jučer na muslimanskom groblju San Justo u La Matanzi, a prisustvovali su joj članovi porodice i prijatelji.

Čitaj još:   Olbrajt u Prištini, "OSJEĆAM SE KAO U SVOJOJ KUĆI", Tači je odlikovao Medlin...

Lokalni mediji javljaju da su tokom sahrane proučeni i odlomci iz Kur’ana, a da je po završetku vjerskog dijela obreda zasvirala i pjesma Franka Sinatre “My Way”.

Menem je bio 44. predsjednik Argentine i na čelu te zemlje bio je od 1989. do 1999. godine. Do smrti je obavljao funkciju senatora iz La Rioja.

Izvor agencije aa

ANGELA Merkel i poruka EU: “Korona pasoš” vjerovatno prije ljeta… (foto i video)

Kancelarka Merkel je dodala da će Evropskoj komisiji biti potrebno Read more

Dnevni horoskop za 26. februar 2021. godine

Ovan pravi promjene, Bik ima dobar dan, Blizanci napreduju, Rak Read more