IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LEGENDA NAŠLA SMIRAJ: Đorđa Balaševića, ispratili tamburaši i pjesma “Olivera”… (foto i video)

Porodica je sve organizovala bez masovnog okupljanja, a slavnog kantautora ispratili su uz tamburaše…

NOVI SAD: Regija, Zanimljivost, vijesti, nedelja, 21.02.2021…13.59…  LEGENDA NAŠLA SMIRAJ: Đorđa Balaševića, ispratili tamburaši i pjesma “Olivera”… (foto i video)

Legendarni kantautor Đorđe Balašević koji je preminuo 19. februara u 67. godini života, sahranjen je danas u Novom Sadu u krugu najbližih.

Porodica je sve organizovala bez masovnog okupljanja, a slavnog kantautora ispratili su uz tamburaše.

Tamburaši su na groblju svirali njegove pjesme među kojima je: “Olivera”.

Inače, u Novom Sadu je danas proglašen dan žalost zbog smrti Panonskog mornara.

Na jutrošnjem sastanku donijeta je odluka da u nedelju, 21. februara, proglasimo Dan žalosti u Novom Sadu povodom smrti velikog Đorđa Balaševića – napisao je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević i dodao:

– Ugasili smo svjetla na Gradskoj kući kako bismo iskazali bol i tugu sa porodicom. Ovo je težak momenat za porodicu Balašević, ali i za cijeli grad, državu i region. Novi Sad neće biti više isti poslije njegove smrti.

Čitaj još:   PORUKA NACIJI- MILO Đukanović o raspuštanju Parlamenta: Veoma striktno tumačim moja prava i obaveze, osluškujem mišljenja pravnika... (foto, video)

Prethodno je Vučević najavio da će dan žalosti biti proglašen na dan sahrane, kad porodica donese odluku o istoj.

Brojni Novosađani okupljaju se i danas ispred porodične kuće Balaševića, gdje pale svijeće, ostavljaju cvijeće i poruke kojima odaju počast preminulom muzičaru.

Balašević je preminuo 19. februara u 67. godini na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gdje je primljen tri dana ranije zbog upale pluća. Iza sebe ostavio je suprugu Oliveru, kćerke Jovana i Jelenu i sina Aleksu.

Izvor iBalkan.net / BHDINFODESK

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more