IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TELEGRAM MILA ĐUKANOVIĆA: Ostao sam bez prijatelja a CG bez poštovaoca… (foto i video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio telegram saučešća povodom smrti Đorđa Balaševića njegovoj porodici,istakao da je ostao bez pouzdanog prijatelja, a Crna Gora bez svog cijenjenog poštovaoca…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 22.02.2021…11.09 … TELEGRAM MILA ĐUKANOVIĆA: Ostao sam bez prijatelja a CG bez poštovaoca… (foto i video)

“Iskreno me ražalostila vijest o iznenadnoj smrti vašeg dragog supruga i roditelja Đorđa Balaševića, velikog čovjeka i univerzalnog umjetnika, koji je obilježio i uljepšao jednu epohu. Ja sam ostao bez pouzdanog prijatelja, a Crna Gora bez svog cijenjenog poštovaoca”, navodi se u telegramu Đukanovića.

On je dodao da su poetsko i muzičko djelo Balaševića sve generacije širom bivše Jugoslavije smatrale i smatraju svojim.

“Uz Đorđev neprevaziđeni šarm i neponovljivi duh i njegove pjesme, koje su bile sastavni dio svih naših radosti, lakše smo podnosili i zajedničke izazove i nesreće koje su nas zadesile. Zato danas s vama zajedno tuguju Podgorica, Cetinje, Zagreb, Split, Ljubljana, Maribor, Sarajevo, Skoplje i mnogi drugi gradovi, jednako kao i Novi Sad, dok vodeći svjetski mediji obavještavaju o njegovoj smrti”, kazao je predsjendik Crne Gore.

Đukanović je istakao da od nestanka Jugoslavije nijedna ličnost nije svojim odlaskom tako pobudila i povezala ono najbolje i najplemenitije među ljudima na nekadašnjim zajedničkim prostorima.

Čitaj još:   Đorđe BALAŠEVIĆ NIJE IMAO DOBRODOŠLICU U SAMO JEDNOM GRADU: Kazali su mu da čuvaju metak za njega... (foto, video)

“Pjevajući sa zebnjom i kroz suze i ”Samo da rata ne bude”, njegovu pjesmu koja izgleda postade evergrin. Pamtiću Đorđa po mnogo čemu dobrom, i kao prijatelja koji mi je prije petnaest godina uputio jedno od najljepših, najsadržajnijih i najdražih pisama koje sam ikada dobio, otvoreno pismo koje nažalost nimalo nije izgubilo na aktuelnosti, kakvo bi i danas dobrodošlo s tih strana. Potpisano i imenima Alekse, Jelene, Jovane i Olje, uz napomenu da jedino u životu nije bio stranac u Crnoj Gori. I nije, kao što će i vama, u znak poštovanja prema Đorđu, Crna Gora uvijek biti domovina. Molim vas da u ime građana Crne Gore, u moje i u ime moje porodice, primite izraze najdubljeg saučešća”, navod se u telegramu saučešća predsjednika Đukanovića.

Izvor rtcg.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more