IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Živković: Nikšićki izbori- kad je politika važnija od života

Nikšićki izbori su centar interesovanja vaskolikog “srpskog sveta”. Vučićevi puleni, Srpska crkva i njeni litijaši, zajedno sa domaćim kvislinzima žele pošto poto nastaviti Srpski pohod u “osvajanju” svakog dijela Crne Gore, a crnogorske građanske državotvorne stranke, pokušavaju zaustaviti takav pohod i pokazati da su nedavni izbori bili samo trenutni incident.

Sve se to dešava u zemlji koju najviše na svijetu razara pandemija korona virusa i u gradu koji u istoj toj zemlji, prednjači u lokalnoj transmisiji virusa.

Iz dana u dan u Nikšiću, raste broj zaraženih i onih koji, smrću gube bitku sa virusom.

Bolnički kapaciteti u Nikšiću i Brezoviku su sasvim popunjeni i izvjesno je da će se uskoro Nikšićani liječiti u nekim drugim gradovima.

Do izbora ima još dosta vremena i svako normalan naslućuje pogubne posledice po život i zdravlje ljudi u ovom gradu, a oni koji bi trebali o tome najviše da vode računa ćute i žmure pred izvjesnim tragičnim ishodom.

Čitaj još:   ŽIVKOVIĆ: Rekonstruišu Vladu jer državni vrh Srbije koji kontroliše DF i crkva Srbije koja kontroliše Demokrate, nijesu zadovoljni

Političari su zaslijepljeni pred plijenom kojeg žele osvojiti, iako znaju da nema većeg sljepila od onog kada nešto ne žele vidjeti, a ovoga puta baš ne žele.

Nikšićki izbori su najubjedljiviji dokaz da smo mi društvo zaostalih, neobrazovanih, neodgovornih i neemancipovanih ljudi, kakvih je malo u svijetu, društvo u kojem su politika i moć koja iz nje proizilazi, veći i važniji od života.

Prezirem takvu politiku važniju od života, politiku bez odgovornosti i trunke saosjećanja i samilosti.

Politiku satiranja sopstvenog naroda zarad mrvica vlasti sa proklete trpeze istog tog nesrećnog naroda.

Ima li iko u ovoj nesrećnoj zemlji da ovo zaustavi !?

izvor: Facebook

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more