IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VIŠE OD SPEKTAKLA: Dogovorena najveća borba u istoriji boksa, u igri četiri pojasa… (foto i video)

“Bitka za Britaniju”- duel 32- godišnjeg WBC šampiona Fjurija i Džošua, 31-godišnjaka koji ima IBF, WBO i WBA titule- biće prvi meč u teškoj kategoriji u kome će u igri biti četiri pojasa…

LONDON: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak, 04.03.2021…13.59… VIŠE OD SPEKTAKLA: Dogovorena najveća borba u istoriji boksa, u igri četiri pojasa… (foto i video)

Datum i mjesto održavanja borbe još nisu potvrđeni, ali je još prije desetak dana nagoviješteno da će se dva britanska asa naći u ringu…

Najveća borba u boksu je dogovorena- Entoni Džošua i Tajson Fjuri boriće se za titulu neprikosnovenog prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

To je izjavio promoter Bob Arum, koji zastupa Fjurija.

“Bitka za Britaniju” – duel 32j-godišnjeg WBC šampiona Fjurija i Džošua, 31-godišnjaka koji ima IBF, WBO i WBA titule – biće prvi meč u teškoj kategoriji u kome će u igri biti četiri pojasa. 

Nakon pobjede Džošue nad Pulevom u decembru, njegov agent Edi Hern je rekao da borba sa Fjurijem može da se dogovori za dva dana. 

Čitaj još:   POLITIČARA UBIO GROM: Stao da obavi malu nuždu kad ga je POGODILA MUNJA, ostao na mjestu MRTAV...

Fjurijev agent Arum kazao je danas sa su “sve tačke” usaglašene.

Na pitanje da li je borba dogovorena, kazao je:

“Da. Obje strane su zadovoljne. Sada se radi na potpisima, ali sa moje tačke gledišta nema spornih detalja”. 

Datum i mjesto održavanja borbe još nisu potvrđeni, ali je još prije desetak dana nagoviješteno da će se dva britanska asa naći u ringu. 

“Sitacija sa pandemijom ne ide na ruku, tako da ovdje nisu u pitanju borci i njihovi zahtjevi, ti nije ništa sporno. Najveći problem svakako je organizacija”, rekao je Arum.

Izvor agencije