IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA BH HERKULESA: Mesud Pezer u finalu Evropskog dvoranskog prvenstva u poljskom Torunu… (foto)

Rekorder Bosne i Hercegovine u bacanju kugle, Zeničanin Mesud Pezer, plasirao se u finale Evropskog dvoranskog prvenstva…

TORUNU (Poljska): Svijet, Sport, vijesti, petak, 05.03. 2021… 13.29…  BRAVO ZA BH HERKULESA: Mesud Pezer u finalu Evropskog dvoranskog prvenstva u poljskom Torunu… (foto)

MESUD Pezer je bacio hitac dužine 20,30 metara i zauzeo šesto mjesto u kvalifikacijama, što je bilo dovoljno da ga večeras gledamo u finalu.

Samo dva takmičara prebacila su 21 metara. Prvi je pobjednik kvalifikacija Portugalac Francisco Belo je kuglu bacio 21,04 metra, dok je hitac domaćeg takmičara Michala Haratyka bio kraći za dva centimetra.

U finalu koje je večeras od 20.35 sati nastupit će i Hrvat Filip Mihaljević (20,40 m), kao i atletičar rođen u Brdarevu u Sandžaku Armin Sinančević (20,29 m).

Čitaj još:   JEZIVA NESREĆA: Kamion udario školski bus,"pomeo" 12 auta,ima poginulih i povrijeđenih... (video)

Želi li se da se Mesud Pezer pridruži Zlatanu Saračeviću i Hamzi Aliću, koji su u prošlosti osvajali medalje na Evropskom dvoranskom prvenstvu, onda će večeras morati tražiti mnogo bolji rezultat u odnosu na onaj danas i to iz kvalifikacija.

izvor iBalkan.net

MJERKA LI DRITAN PRMIJEROVU FOTELJU?

Ne samo da postupcima, odlukama, kontrolom svega što radi Vlada, Read more