Crna Gora

UŽAS I SRAMOTA: Zastava četničkih trojki i države Srbije na auto- litiji DF- a u Nikšiću… (foto)

Crna četnička zastava na kojoj je natpis ,,Za kralja i otadžbinu“ primijećena je na auto- litiji u organizaciji koalicije ,,Zajedno za budućnost Nikšića“…

NIKŠIĆ: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, utorak, 09.03.2021…13: 59… UŽAS I SRAMOTA: Zastava četničkih trojki i države Srbije na auto- litiji DF- a u Nikšiću… (foto)

To je objavila Fejsbuk stranica ,,Crnogorci śevera Crne Gore“ uz propratnu fotografiju na kojoj se vidi kamion kojem je otvoren prozor i na kome se nalazi zlokobna četnička zastava s lobanjom.

– Pogledajte četničke zastave u Nikšiću na kamionu. Sramota u 21. vijeku. Sramote Ure i Demokrata koje su u istoj koloni– navodi se u objavi na toj Fejsbuk stranici čiji posjetioci navode da je fotografija autentična.

Demokrate su, međutim, naknadno saopštile da nijesu organizator već da su ,,samo prolazili“ pored auto- litija DF- a, dok je Ura demantovala da ima bilo kakve veze sa litijama.

Crna zastava s lobanjom bila je zastava četničkih trojki u Drugom svjetskom ratu, kvislinškog pokreta koji je predvodio Draža Mihailović.

Osim četničke zastave, na skupu su dominirale trobojke: Srpske pravoslavne crkve, trobojke Knjaževine Crne Gore iz 1905. kao i trobojka sa grbom– zvanična zastava države Srbije.

Na video snimcima koji su objavljeni u javnosti nijesu primijećene zastave Crne Gore.

Kako je Pobjeda ranije objavila, nosilac liste „Za budućnost Nikšića“ Marko Kovačević kao uostalom i njegova stranka Nova srpska demokratija veliki su pobornici Ravnogorskog pokreta, četničke ideologije, ali i novog velikosrpskog projekta ,,srpski svet“.

Na fotografijama koje je objavila Pobjeda se vidi Kovačević u uniformi Ravnogorskog pokreta, koji je osnovao komandant četnika u Drugom svjetskom ratu Dragoljub Mihailović u proljeće 1941. godine. Taj kvislinški pokret je tokom Drugog svjetskog rata sarađivao i bio potčinjen njemačkom i italijanskom okupatoru, a četničke jedinice su na sjeveru Crne Gore i u Bosni i Hercegovini izvršile masovne ratne zločine.

Crna Gora je zvanično u maju 2016. god zabranila NVO Ravnogorski pokret jer je njegovo djelovanje bilo suprotno Ustavu Crne Gore. Prvobitno, Ravnogorski pokret registrovan je u MUP-u 18. aprila te godine, a u obrazloženju odluke o brisanju iz Registra navedeno je da je rješenje o upisu donijeto bez saznanja rukovodilaca MUP-a.

U reagovanju koalicija ZBNK je saopštila da se Marko Kovačević ,,samo slikao u četničkoj uniformi povodom predstave kojom je upriličeno sjećanje na heroja iz Prvog svjetskog rata Blagoja Krušića“.

Međutim, ono što nijesu saopštili jeste da je i Krušić bio visoki funkcioner Ravnogorskog pokreta i da su ga kao pripadnika tog pokreta ubili partizani 1944. godine.

Izvor Standard.com.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 8. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan bez…

1 sat ago

STRAVA i Horor u Hrvatskoj: U ZAGREBU, nasmrt izbo ženu, oglasila se policija… (foto)

U Zagrebu je danas muškarac ubio ženu, javlja zagrebačka policija. Ubica je ženu ubo "oštrim predmetom", kaže…

2 sata ago

VELIKA DRAMA Milivoje KATNIĆ počeo i štrajk žeđu… (foto)

Bivši glavni specijalni tužilac ogorčen postupanjem Specijalnog državnog tužilaštva odlučio se za ultimativni protest... https://twitter.com/Pobjedacg/status/1787464118577868840…

4 sata ago

TUGA sa Konjević Polja i obala DRINE: Na ahiret preselıo ĆAZIM Jusupović BADE, potpredsjednik SO Bratunac  i lider povratka Bošnjaka… (foto, video)

Tužna vijest je stigla iz Bratunca. Sinoć je, od posljedica moždanog udara, umro potpredsjednik Skupštine…

4 sata ago

TUGA OKOVALA SARAJEVO: Na ahiret preselio u 18. godini EMIN MULİĆ- “Opraštamo se slomljenog srca”… (foto)

Emin Mulić, mladić iz Sarajeva, preselio je na ahiret u četvrtak u 18. godini života,…

5 sati ago

ANDRIJA Nikolić: Crna Gora je danas satelit u orbiti Srbije, RAJO Mandić, guverner ALEKSANDRA Vučića u našoj državi… (foto)

ANDRIJA Nikolić, predsjednik Kluba poslanika Demokratske partije socijalista, Nadam se da će najavljeni format novog…

9 sati ago

This website uses cookies.