IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČEKA SE KAZNA UEFA: “Ibro balijo”- Zvezda može i da se odseli s Marakane… (foto i video)

Crvena zvezda i dalje čeka kaznu, UEFA se zvanično još ne oglašava, a mnogi tražile odgovore od Evropske kuće fudbala…

NYON: Svijet, Sport, vijesti, srijeda, 16.03.2021…20.35… ČEKA SE KAZNA UEFA: “Ibro, balijo”- Zvezda može i da se odseli s Marakane… (foto i video)

Prvak iz Beograd isprsio se pred sedmostrukim šampionom Evrope, italijanski velikan je bez pobjede prošao u osminu finala (ukupnim rezultatom 3:3, zbog pravila više golova u gostima), a sjenku na meč u bacio je huligan kome se još nezna ime i prezime…

Neko iz lože stadiona “Rajko Mitić” (publike nije bilo uslijed i to pandemije koronavirusa) dozvolio je sebi da vređa Zlatana Ibrahimovića, koji je sjedio iza klupe na djelu zapadne tribine odvojenom za gostujuće rezervne igrače.

“Sedi dole, Zlatane. Pi**o jedna, balijo jedan, smrdljivi, je*** te u usta”, čulo se iz lože iz “Marakane”, a tim povodom se oglasila i Zvezda.

MILAN, ITALY – JULY 15: Zlatan Ibrahimovic of AC Milan reacts during the Serie A match between AC Milan and Parma Calcio at Stadio Giuseppe Meazza on July 15, 2020 in Milan, Italy. (Photo by Claudio Villa/Getty Images)

Iz UEFA su nas uputili na prvobitnu informaciju povodom i to pomenutog incidenta i na njihov Disciplinski pravilnik, sa objašnjenjem “da se sada ne komentarišu disciplinske slučajeve”.

Evropska kuća fudbala je 3. marta pokrenula disciplinski postupak protiv Crvene zvezde zbog uvreda na račun Zlatana Ibrahimovića.

Uz to su prekršeni članovi 14 (2) Disciplinskog pravilnika i član 16 (2) (e) a istog dokumenta, jer je bilo “provokativnog i uvredljivog skandiranja”.

Čitaj još:   DETALJI PROPALOG PLANA NARKO BOSA: Pokušao da opstruiše suđenje, SUD MU UZVRATIO "UDARAC"... (foto)

Prekršen je i UEFA protokol povratka na stadione u paragrafima 4, 6 i 17.1.7. Dalje, ovaj slučaj se našao pred Odborom za kontrolu, etiku i disciplinu.

Iz kluba i dalje nije saopšteno ko je pojedinac koji je vređao Ibrahimovića i kakve će posledice snositi, što su najavili. Do tada i dalje čekaju šta će reći UEFA, a pored novčane kazne više je opcija u igri:

– zatvaranje stadiona na više od jedne utakmice…

– potpuno zatvaranje stadiona, odnosno igranje na neutralnom terenu kao domaćin…

– gubitak utakmice službenim rezultatom, što nije moguće jer je Zvezda već ispala od Milana…

– diskvalifikacija iz takmičenja, što je takođe prilično nemoguće, jer je Zvezda već ispala iz Lige Evrope…

Dakle, novčana kazna plus zatvaranje stadiona “Rajko Mitić”, a kako se zbog pandemije i igra pred praznim tribinama u Srbiji, moguće i da crveno- bijeli prve sledeće evropske okršaje kao domaćini dočekaju i to je na neutralnom terenu.

Podsjetimo, Crvena zvezda je poslednji put zbog rasističkog ispada kažnjena od strane UEFA u avgustu 2018. god sa dvije utakmice bez publike a i 72.000 eura, zbog ispada na meču sa letonskom Suduvom.

Ipak, u žalbenom postupku je kazna smanjena na jedan meč koji je Zvezda odigrala protiv Salcburga u Beogradu pred praznim tribinama, dok i kasnije uglavnom plaćala novčane kazne…

Čitaj još:   HAOS- ŠEST KAMIONA IZGORJELO NA PUMPI: Kamiondžije sjedili i pili, potukli se pa napravili KOLAPS! (foto, video)

izvor agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more