Crna Gora

Vlada Zdravka Krivokapića će pasti ukoliko do 31. marta ne budu Skupštini dostavili prijedlog budžeta… (foto)

Ustavni rok za predlaganje budžeta ističe 31. marta shodno članu 110 Ustava, a ukoliko se ovaj rok ne ispoštuje dolazi do prestanka mandata Vlade…

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, vijesti, srijeda, 16.03.2021…13.35…Vlada Zdravka Krivokapića će pasti ukoliko do 31. marta ne budu Skupštini dostavili prijedlog budžeta… (foto)

Prema informacijama CdM-a, Vlada Crne Gore na sjednici 18 marta, kako je najvljeno od strane premijera Zdravka Krivokapića i ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića neće usvojiti prijedlog budžeta države za 2021. godinu i uputiti ga Skupštini Crne Gore na usvajanje.

Kada će biti razmatran i predložen budžet za sada u Vladi i Ministarstvu finansija nije moguće dobiti informaciju.

Vlada takođe nije, iako joj je to obaveza shodno članu 17 Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, predložila i Skupštini dostavila ni Fiskalnu strategiju koju je dužna donijeti na početku mandata i koja se donosi na period od četiri godine.

Spajić je danas Danu kazao da će Vlada će u roku imati prijedlog zakona o budžetu za 2021. godinu, koji će biti dostavljen Skupštini na usvajanje do kraja marta.

“Glavne odlike ovog budžeta biće značajno smanjenje deficita i štednja države, a ne građana. Povećavamo transparentnost preko pune primjene programskog budžeta i došli smo do nevjerovatnih ušteda. U odnosu na 2020. godinu, predviđene uštede na strani diskrecionih rashoda države su oko 60 odsto (183 miliona eura). S obzirom na to da su predviđena dodatna izdvajanja za socijalna davanja, usklađivanje penzija, zdravstvo…ukupno smanjenje javne potrošnje iznosi 170 miliona eura u odnosu na 2020. godinu”, izjavio je Spajić.

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Recent Posts

VIKI Miljković- IMA VRELU KRV, ZATO JE MNOGI VOLE: “Otac joj je iz okoline SJENICE i gaji posebne emocije prema SANDŽAKU…” (foto, video)

Dok se mnogi odlučuju na emigraciju, interesantan je podatak o emocionalnoj povezanosti sandžaklija, između iseljenika…

4 sata ago

DANIJEL Živković čestitao Prvi maj: Zajedno da nastavimo sa afirmacijom i poštovanjem radničkih prava… (foto)

U zaključku Živković ukazuje na samu važnost radničkih prava i upućuje iskrene čestitke povodom Prvog…

5 sati ago

Dnevni horoskop za 3. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan analitičan,…

5 sati ago

ADMINISTRACIJO, SREĆAN PRVI MAJ: Svaki treći građanin na budžetu, radnička klasa na izdisaju… (foto)

Ima li radnička klasa razlog za slavlje u Crnoj Gori? Ovi u administraciji mogu relaksirano…

6 sati ago

TEK ŠTO JE KRENO MAJ i Sa kišom ulazimo u dugotrajni period nestabilnog vremena: Biće puno pljuskova i grmljavine gotovo svakog dana… (foto, video)

Sa današnjim danom i poslijepodnevnom kišom ulazimo u jedan dugotrajni period nestabilnog vremena... SARAJEVO: Regija,…

6 sati ago

This website uses cookies.