IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GLUMCI, PJEVAČI I SPORTISTI NA VEZI SA VELJOM NEVOLJOM: Biće imena za pamćenje… (foto)

Veljina ekipa imala je svoje ljude u tužilaštvu, sudu, u državnim organima i među političarima, a sa njima su kontaktirali i neki glumci, sportisti kao i pjevači…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Vijesti, petak, 19.03.2021…12.55… GLUMCI, PJEVAČI I SPORTISTI NA VEZI SA VELJOM NEVOLJOM: Biće imena za pamćenje… (foto)

Na vezi sa uhapšenim vođom kriminalnog klana Veljkom Belivukom zvanim Velja Nevolja bili su političari iz vlasti i opozicije koji su mu omogućavali da radi to što je radio i čuvali mu leđa, kaže Svetozar Sveta Vujačić, savjetnik ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

Vujačić je kazao da su s nalogodavcem svirepih ubistava kontaktirali i neki glumci, sportisti i pjevači i da će javnost, bukvalno, biti zapanjena kada otkriju njihova imena.

“Belivukova kriminalna grupa imala je svoje ljude u tužilaštvu, sudu i u državnim organima i među političarima, od kojih su neki bili na visokim položajima u državi. On bez te podrške ne bi mogao da radi to što je radio”, rekao je Vujačić.

On za sada, ipak, nije mogao da otkrije identitet nikoga sa liste poznatih jer se, kako kaže, vodi istraga o njihovim kontaktima i prikupljaju podaci kako bi se krivci pozvali na odgovornost.

“Ti dokumenti se vode kao strogo povjerljivi i u ovoj fazi bi imenovanje bilo kojeg Belivukovog prijatelja štetilo istražnom postupku”, ističe Vujačić.

O pucanju lanca carinske mafije Vujačić kaže da je spisak mnogo veći nego što se misli, a da su i ovi kriminalci svakako uživali poverenje moćnika iz svih sfera javnog života.

“Nisu to samo četiri osobe koja se pominju u medijima, nego je to bila “mnogo, mnogo veća družina”. Mislim da će to biti jedna od žešćih mafija koje smo otkrili, a bez dobre zaleđine korumpiranih moćnika, oni bi odmah pali u ruke pravde”, istakao je Vujačić.

Do sada je obelodanjeno da je, osim nekadašnje državne sekretarke koja je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović, koja se tereti a i sa Belivukom bio umrežen i Goran Papić, bivši zamkenik načelnika SBPOK, a istražuje se i bivši načelnik jednog odkeljenja u SBPOK Predrag Lajić sa još jednim saradnikom iz policije. I sam predskednik Fudbalskog saveza Slaviša Kokeza je pod lupom policije. Zbog sumnje da su bili bliski sa Belivukom, pred istražnim organima saslušani su i bivši potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić i još dvojica čelnika Fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić i Miloš Vazura.

Čitaj još:   NESTAO ALEM HARAČIĆ, mladić iz Pljevalja...

Srpska policija paralelno radi na istraživanju Belivukovih veza sa šefovima “kavačkog klana”. Crnogorski mediji preneli su da je MUP Srbije poveo istragu protiv vođe “kavčana” Radoja Zvicera.

On se dovodi u vezu s najmanje tri ubistva u Srbiji koja je počinio Belivuk. Nezvanično se navodi da je riječ o likvidacijama Milana Ljepoje, bivšeg šefa “Pink Pantera”, koji je, navodno, naručio njegovu egzekuciju prošle godine u Kijevu, potom i to i sa ubistvima Zdravka Radojevića i Gorana Veličkovića Goksija. Istovremeno se ispituje da li je i u kojoj mjeri Zvicer umješan u brojna ubistva i nestanke “škaljaraca” iz druge polovine prošle godine. Srpski istražni organi, zasad, nisu zatražili izručenje Zvicera Srbiji.

Prema operativnim saznanjima srpske policije, Radoje Zvicer je učestvovao i u regrutovanju novih članova kriminalne grupe koja se poslednjih godina aktivno obračunava pištoljima sa suprotstavljenim “škaljarskim klanom”, pišu crnogorski mediji.

Zbog stradanja regruta u mafijaškim obračunima, Zvicer je sklopio dil sa Belivukom i za kratko vrijeme su se sprijateljili. Otuda i Belivuk na slavi Sveti Jovan kod Zvicera u Kotoru.

Dokazano je da ne postoji organizovana kriminalna grupa koja nije imala veze u vlasti, a Belivukova družina je bila dobro razgranata.

Čitaj još:   MISTERIJA SMRTI PREDSEDNICE SUDA: Pronađena mrtva u stanu koleginice... (foto)

“Osnovano se sumnja da je Belivuk imao ozbiljne pomagače u mnogim policijskim jedinicama, naročito u SBPOK i to a i među bivšim visokim funkcionerima, koji su na vrhuncu slave umjeli i te kako da se bahate. Od mjesta gdje su izlazili preko bahaćenja i luksuziranja do vozikanja preskupih limuzina. Belivukova ekipa se uz njih osjećala zaštićeno i moćno. Čekali su ih najbolji separei i pjevači su pjevali prvo i za njihov groš pred prepunim klubom”, ispričao je upućeni izvor bezbjednosnih struktura...

izvor (Mondo/Srpski telegraf)

MJERKA LI DRITAN PRMIJEROVU FOTELJU?

Ne samo da postupcima, odlukama, kontrolom svega što radi Vlada, Read more