IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TOTALNI HAOS: Parižani, bježe i masovno odlaze uoči nove blokade!!! (foto i video)

Parižani u velikom broju napuštaju francusku prestonicu uoči nove blokade čiji je cilj zaustavljanje porasta broja slučajeva korona virusa…

PARIZ: Svijet, Putovanja, Vijesti, subota, 20.03.2021…00.15… TOTALNI HAOS: Parižani, bježe i masovno odlaze uoči nove blokade!!! (foto i video)

Nova ograničenja, koja je premijer Žan Kasteks najavio kasno u prednodni dan u četvrtak, stupiće na snagu u ponoć i obuhvatio je oko trećine svoga stanovništva zemlje, uključujući Pariz i nekoliko drugih regiona na sjeveru i jugu.

Vlada je insistirala na tome da će novo jednomjesečno zaključavanje biti ograničenije od prethodna dva, s otvorenim školama i sa neograničenim vremeno za vježbanje na otvorenom.

Predsjednik Emanuel Makron je takođe danas insistirao da riječ a to je “zaključavanje” nije prikladna za opisivanje vladine strategije.

Ipak, mjere kojima se zabranjuje napuštanje pariske regije podstakle su mnoge da napuste Pariz i upute se u područja sa lakšim ograničenjima, poput Bretanje, jugozapadne obale Atlantika i Liona na jugoistoku.

Čitaj još:   ČEDO JOVANOVIĆ: Dodik na vlast došao na američkom tenku završio pod Putinovim kišobranom... (foto)

Prema Nacionalnoj železnici, vozovi za te destinacije sada i to da su u potpunosti rezervisani nakon što su prethodnih petka imali 60- 70 istih procenata popunjenosti.

Pogledajte!!!

izvor ibalkan.net / agencije AP

Dnevni horoskop za 15. april 2021. godine

Ovan kroz razgovor do rješenja, Bik mora nešto da mijenja, Read more

TEŠKA NESREĆA: Kamion udario u zaštitnu ogradu, ima mrtvih! (foto)

Nesreća se dogodila oko 11.40 časova, naveli su u MUP- Read more