IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROSTITUTKA U PARLAMENTU: Skandal i orgije poslanika izašle na vidjelo… (foto i video)

Video snimke i fotografije su duže vrijeme razmjenjivali zaposleni u vladi prije nego što ih je otkrio jedan…

KAMBERA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 23.03.2021…13.30… PROSTITUTKA U PARLAMENTU: Skandal i orgije poslanika izašle na vidjelo… (foto i video)

Objava snimaka zaposlenih u australijskoj konzervativnoj vladi dok izvode razne seksualne radnje u parlamentu, uključujući i masturbiranje na stolu jedne poslanice, potresla je vladu te zemlje koja je na udaru zbog navodnog seksizma političara. Snimke su prikazali tamošnji mediji Australian i Kanal 10.

Snimci su izazvali burne reakcije posebno u kontekstu jednog niza skandala koji su bacili svijetlo na seksističku australijsku političku kulturu i zbog kojih su organizovane demonstracije širom zemlje.

Konzervativni premijer Skot Morison rekao je da je “šokiran i zgrožen”, nazivajući takvo ponašanje skandaloznim. Premijer je već kritikovan zbog mlake reakcije na više skandala u parlamentu, među kojima je i taj slučaj službenice koja je optužila svog bivšeg kolegu za silovanje.

Uzbunjivač, identifikovan prvim imenom Tom, rekao je za dva medija da su vladini službenici i poslanici ponekad imali seksualne odnose u sali za molitve parlamenta i da su mogle da se dovode prostitutke u zgradu “radi zadovoljstva poslanika koalicije”.

On je takođe rekao da su zaposleni razmenjivali pornografske snimke i da je on dobio toliko takvih slika da je “postao imun”.

Čitaj još:   Uragan Florence u SAD- u odnosi prve žrtve: Najgore tek dolazi!

Govorio je o kulturi muškaraca koji misle da mogu da rade šta hoće, i sve navodeći da ti zaposleni vjerovatno nisu prekršili nikakav zakon ali da su “moralno pečeni”.

Percepcija o toksičnom mjestu za žene u zgradi parlamenta podstaknuta je od kada je bivša službenica prošlog mjeseca navela da je kolega silovao i u kancelariji jednog ministra prije dve godine. Rekla je da se ina nije obratila policiji iz straha da ne izgubi posao.

Premijer je rekao da je protekao mjesec bio “vrlo traumatičan” od kada je ta zaposlena izašla u javnost sa optužbama o silovanju i rekao da pozdravlja što je taj događaj doprineo da se bliže razmotri ponašanje političara.

Rekao je da će nastojati da više žena dođe u parlament...

Jedan savjetnik u parlamentu je već otpušten i vlada je obećala da će biti još otpuštanja.

Morison je rekao da će u parlamentu biti uvedena obavezna obuka koja je o uznemiravanju i lošem ponašanju kao i jači i nezavisni mehanizam za žalbe osoblja koje je uznemiravano.

Čitaj još:   PREKINUT koncert HARISA Džinovića, biće spriječen i doček NG?

Ministarka za žene Maris Pejn, koja je takođe šefica diplomatije, rekla je da su ova otkrića više nego zabrinjavajuća i da jačaju same potrebu sprovođenja istrage koju je vlada naložila o kulturi rada samog tog Parlamenta.

izvor Kanal 10

PREMIJER OPET PRIJETI!!!

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić ponovo je uputio poruku građanima Crne Read more