IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

INTERVJU KOGA JE TEŠKO GLEDATI: Potresna ispovijest Danijele- “Htjela sam izbjeći imena, ali je JEDNA KAP PRELILA ČAŠU” (foto i video)

“Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić, u maju 2012, oslije četiri dana igrali smo predstavu, bila sam u šoku, htjela sam odmah da zovem policiju, rekla je u intervjuu za glumica Danijela Štajnfeld…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 23.03.2021…00.30… INTERVJU KOGA JE TEŠKO GLEDATI: Potresna ispovijest Danijele- “Htjela sam izbjeći imena, ali je JEDNA KAP PRELILA ČAŠU” (foto i video)

Glumica Danijela Štajnfeld, naglašava za Insajder da je tada bila uvjerena da joj javnost neće vjerovati u situciji kada postoji samo njena riječ na njegovu. Jer on je stariji kolega, uspješan i poznat glumac.

Više joj, kako kaže, nije važno ko će joj vjerovati.

Danijela Štajnfeld je u petak iz New Yorka, gdje živi već godinama, doputovala u Beograd kako bi dala izjavu tužilaštvu. U izjavi tužilaštvu opisala je sve do detalja, a u opširnoj ispovijesti za Insajder glumica prvi put pred kamerama opisuje sam događaj koji se odigrao u maju 2012.

„Ja sam govorila ‘ne’ neprestano, dok god sam mogla“, priča Danijela.

Danijela je u razgovoru za Insajder odgovorila na brojna pitanja pa i zašto nije odmah sve prijavila, zašto je odbijala da otkrije njegovo ime, ali i zašto je na kraju odlučila da to ipak uradi.

„Kada se pojavio slučaj žrtava Mike Aleksića u javnosti, Branislav Lečić je smislio da bude veliki aktivista protiv seksualnih zločina. U momentu kada je on pozvao bivše učenike škole Mike Aleksića da uđu u njegovu glumačku školu, to je prelilo kap. Ja sam razumjela da to sada više nije pitanje šta će se sa mnom desiti u momentu kada progovorim, ovo je pitanje moje društvene odgovornosti“, kaže Danijela Štajnfeld.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: JEZIV SNIMAK, Učenici OSNOVNE ŠKOLE svakodnevno ORGANIZUJU TUČE, SNIMAJU IH EVO ZBOG ČEGA... (foto i video)

U međuvremenu su Blic i Kurir pozivajući se na svoje izvore objavili da će Branislav Lečić ići na poligraf. Navode i da su ga u vezi sa snimkom na kojem se prepoznaje njegov glas i na kojem se ne negira događaj kontaktirali ugledni mediji iz inostranstva kojima je Lečić rekao da je sporni snimak „proba nekog komada“, da je on „samo glumio“ i da će, ukoliko snimak bude objelodanjen, tražiti da bude ispitan na poligrafu.

Danijela Štajnfeld za Insajder kaže da je to laž i da bi voljela da joj neko pokaže bilo koju predstavu ili film u kojem postoje takve replike.

Samo 40 dana nakon traumatičnog događaja uspjela je da ode u Ameriku. Htjela je sve da zaboravi. A onda su počeli psihički problemi. Svaka sitnica je počela da je podsjeća. Prestala je da spava, da jede. U jednom trenutku je pomišljala i na samoubistvo.

Ljekari su joj dijagnostifikovali postraumatski sindrom – jasan i mjerljiv dokaz da je traumu preživjela.

„Ja sam se liječila od posttraumatskog stresnog poremećaja jedno dvije godine. Ja u to vrijeme nisam mogla da funkcionišem normalno kao osoba, da se osjećam sigurno. Bila sam uglavnom zatvorena. Ako bi bio neko ko bi me podsjetio na njega u bilo kom smislu, meni bi počela teškoća sa disanjem i mogla sam da dobijem panične napade“, priča Danijela u intervjuu za Insajder.

Tužilaštvu je dostavila i medicinsku dokumentaciju, odnosno dokaz da se godinama u Americi liječila od postraumatskog sindroma.

Čitaj još:   SAOPĆENJE IZ VLADE: Premijer Andrej Plenković pozitivan na koronavirus... (foto i video)

“Da osvijestim javnost koja je logika i razmišljanje naših silovatelja. To nisu monstrumi, stranci, nego su to ljudi koje mi poštujemo. Ja sam htjela da se suočim sa svojim silovateljem na način na koji sam ja umjela i mogla”, priča Štajnfeld za Insajder koji navodi da je razgovor snimljen u nedjelju, neposredno prije njenog povratka u Ameriku.

Pogledajte intervju Danijele Štajnfeld za Insajder

izvor Insajder.rs

Živković: Opasni planovi naših oslobodilaca… (foto)

Miodrag Živković, jedan od osnivača GI 21.maj i bivši predsjednik Read more