IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ONI SU Mrzitelji Crne Gore i šire vjersku i nacionalnu mržnju… (foto i video)

Desetak lica predvođeni bolesnom mržnjom prema svemu crnogorskom, okupila se ispred diskonta pića ,,Kamel“ u naselju Nikoljac u Bijelom Polju sa namjerom da izazovu incidente i puštanje sa razglasa četnikih pjesama veličaju ratnog zločinca Dražu Mihajlovića i pokolj crnogorskih Muslimana u Limskoj dolini, uzvikujući parole “Ovo je Srbija“, “nije ovo Montenegro već je ovo Srpsko leglo“…

BIJELO POLJE: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, četvrtak 01.04…08.44… ONI SU Mrzitelji Crne Gore i šire vjersku i nacionalnu mržnju… (foto i video)

Kablovi od struje koji su napajali razglas dati su iz diskonta pića “Kamel“, koji je u vlasništvu Željka Boškovića, nadležni organi treba da utvrde da li je  vlasnik lično dao struju i ustupio svoj plac za razglas ovoj grupi mrzitelja Crne Gore da sa tog mjesta šire vjersku i nacionalnu mržnju, otimaju crnogorske zastave, lome ih i bacaju na zemlju i izvršavaju  krivična djela nasilničkog ponašanja.

Posebno iz razloga što je veliki broj učesnika patriotskog skupa mušterija u radnjama  “Kamela“, koji su iznenađeni ponašanjem zaposlenih uz iskazanu potrebu da se u najmanju ruku vlasnik izvini učesnicima patriotskog skupa i na taj način smiri tenzije koje su itekako velike.

Prema svjedočenju uznemirenih komšija koji žive samo 20tak metara od diskonta pića ,,Kamel“, grupa mladića je duže od pola sata – sat sa razglasa specijalno postavljenog da provocira pripadnike patriotske autokolone, znajući da tu prolaze, puštala šovinističko fašističke pjesme koje vrijeđaju državu Crnu Goru, Crnogorce i crnogorske Muslimane – Bošnjake.

Zanimljiva je činjenica da je ,,Kamel“ udaljen samo nekih 30- 40 metara od prijavnice tj. policijske stanice, ispred koje je bilo više policajaca i nemoguće je da nisu čuli razglas sa kojeg se je širila vjerska i nacionalna mržnja, ponižavala  i negirala crnogorska nacija i Crna Gora.

Bjelopoljka Senada Agović, koja iz mješovitog braka ima dvoje djece sa sugrađaninom srpske nacionalnosti, je zgrožena ponašanjem ove grupe ekstremista.

Čitaj još:   RANKO Đonović: Vlada čini sve da što duže ostane na vlasti... (foto)

Te večeri je pošla da prijavi ovu grupu mladića i prvo za širenje vjerske i nacionalne mržnje, ali je na portirnici ‘policajac Hajduković rekao “pusti Senada nemoj dizat’ tenzije“’  na šta je, kako je ispričala, rekla da ne diže tenzije nego da se osjeća uplašeno i ugroženo, ali Hajduković je odbio da prihvati krivičnu prijavu. 

Ovim putem se obraćamo načelniku policije Bijelo Polje Slaviši Greboviću da ispita ovaj slučaj, a obratićemo se pismenim putem potpredsjedniku Vlade Crne Gore gospodinu Dritanu Abazoviću i obavijestiti ga o aktuelnim dešavanjima i propustima u radu bjelopoljske policije tj. odbijanju da prihvati krivičnu prijavu sugrađanke Senade Agović.

Posebno ukazujemo na neprofesionalan odnos načelnika policije Bijelo Polje Slaviše Grebovića prema pristalicama patriotskog skupa, kojima je zabranio vožnju kroz centar grada postavljajući policiju na prilazima centru grada, i nije preduzeo policijske radnje da ih zaštiti tokom mirnog patriotskog skupa,  koji su mirnom vožnjom iskazivali svoje nezadovoljstvo zdrastvenom i političkom situacijom u zemlji dok je ranije građanima srpske nacionalnosti na litijama omogućio nesmetanu šetnju gradskim ulicama uz pratnju policije kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo o Zakonu o vjeroispovijesti.

Ukoliko načelnik policije Grebović ovakav propust (slučajan ili namjeran)  u radu policije ubuduće ne spriječi može doći do neželjenih nemilih događaja i eventualno sukoba među građanima, a moralnu i krivičnu odgovornost će imati upravo on, jer je na čelu bjelopoljske policije. Gradjani Bijelog Polja očekuju da policija i tužilaštvo sankcionišu grupu od deset muškaraca koja je izvršila krivično djelo  iz člana 370 KZCG: st.1.

A'ko javno podstiče na nasilje i mržnju prema grupi koja je odredjena na osnovu rase, boje kože, religije, porijekla , državne ili nacionalne pripadnosti, kazniće se zatvorom od 6 mjeseci do 5 godina’

Čitaj još:   Ammar BORANČIĆ: Prepucavanje DRITANA Abazovića i JAKOVA Milatovića slikovit prikaz neznavene CRNOGORSKE politike... (foto)

U ovom slučaju, prema svjedočenju komšija i više učesnika patriotske autokolone, grubo je prekršeno nekoliko odredbi Krivičnog Zakona

U širenju vjerske i nacionalne mržnje, vrijeđanju Crne Gore i Crnogoraca se, prema navodima očevidaca, najviše isticao Slobodan Lješnjak, koji je oteo crnogorsku zastavu iz ruku sugrađanke D.M. slomio je i bacio na zemlju.

Nerazumljivo je kakav neko mora biti mentalni sklop čovjeka koji je rođen u Crnoj Gori, kojeg je Crna Gora podnjivila, školovala koji posle svega tog pljuje po Crnoj Gori, Crnogorcima i lomi crnogorske zastave i baca ih na zemlju.

Većina građana regiona, Crne Gore i Bijelog Polja je osudila ovu grupu ekstremista, među kojima je i veliki broj sugrađana, komšija , kumova i prijatelja srpske nacionalnosti. 

Izvor Kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more