IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EKSKLUZIVNO: Mostarski policajci- nasilnici zbog prekoračenja ovlasti udaljeni s posla! (foto i video)

POZNATI AKTERI POLICIJSKOG NASILJA U MOSTARU…

MOSTAR: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak. 11.04.2021.…10: 53… EKSKLUZIVNO: Mostarski policajci- nasilnici zbog prekoračenja ovlasti udaljeni s posla! (foto i video)

Snimak policijske brutalnosti u Mostaru na kojem se vidi kako dvojica policajaca nemilosrdno tuku mladića, navodno zbog kršenja zabrane kretanja, šokirao je bosanskohercegovačku i regionalnu javnost i izazvao brojne reakcije, osude i zaprepaštenje.

Podsjećamo, preko društvenih mreža distribuiran  je snimak sa nadzornih kamera na kojem se vidi kako dvojica policajaca pred ulazom u jednu zgradu u Mostaru premlaćuju mladića  koji je, navodno, prekršio policijski čas.

Čin brutalnog prekoračivanja policijskih ovlasti jutros je osudio Mario Kordić, gradonačelnim Mostara, koji je “zatražio žurno  provođenje istrage i kažnjavanje dvojice policijskih službenika koji su svojim nedoličnim ponašanjem narušili ugled policije”.

Prema informacijama dostupnim iz medija jutros je reagiralo i mostarsko tužiteljstvo koje je od Ministarstva unutarnjih poslova HNK-a zatražilo hitnu  istragu o ovom besprizornom činu policijskog nasilja.

Čitaj još:   KRAJ VLAŽNIH SNOVA ”SRBINA JANIČARA”: Vladimir Božović opozvan sa dužnosti ambasadora Srbije u Crnoj Gori... (foto)

Također, naši izvori navode da dvojica policajaca, sudionika ovog incidenta, odmah udaljeni s dužnosti, te da će MUP HNK provesti brzu kao a i efikasnu istragu čijim će rezultatima izvijestiti javnost koja je sa razlogom zabrinuta zbog policijske brutalnosti.

U svom saopćenju, kako saznajemo, MUP HNK će se izvinuti javnosti zbog ovog teškog incidenta.

Izvori iz medija kao iz mostarske policije otkrili su i imena policajaca koji su bili akteri ovog nasilja. Riječ je o Jusufu Penavi i Arminu Vrači,  pripadnicima interventne jedinice Policijske stanice Centar Mostar, i oni su, dakle, udaljeni sa posla. Pretučeni mladić, za kojeg se zna tek da se preziva Blažević, nakon što mu je ukazana ljekarska pomoć uspješno oporavlja...

Izvor (SB)