IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EKSKLUZIVNO: Mostarski policajci- nasilnici zbog prekoračenja ovlasti udaljeni s posla! (foto i video)

POZNATI AKTERI POLICIJSKOG NASILJA U MOSTARU…

MOSTAR: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak. 11.04.2021.…10: 53… EKSKLUZIVNO: Mostarski policajci- nasilnici zbog prekoračenja ovlasti udaljeni s posla! (foto i video)

Snimak policijske brutalnosti u Mostaru na kojem se vidi kako dvojica policajaca nemilosrdno tuku mladića, navodno zbog kršenja zabrane kretanja, šokirao je bosanskohercegovačku i regionalnu javnost i izazvao brojne reakcije, osude i zaprepaštenje.

Podsjećamo, preko društvenih mreža distribuiran  je snimak sa nadzornih kamera na kojem se vidi kako dvojica policajaca pred ulazom u jednu zgradu u Mostaru premlaćuju mladića  koji je, navodno, prekršio policijski čas.

Čin brutalnog prekoračivanja policijskih ovlasti jutros je osudio Mario Kordić, gradonačelnim Mostara, koji je “zatražio žurno  provođenje istrage i kažnjavanje dvojice policijskih službenika koji su svojim nedoličnim ponašanjem narušili ugled policije”.

Prema informacijama dostupnim iz medija jutros je reagiralo i mostarsko tužiteljstvo koje je od Ministarstva unutarnjih poslova HNK-a zatražilo hitnu  istragu o ovom besprizornom činu policijskog nasilja.

Također, naši izvori navode da dvojica policajaca, sudionika ovog incidenta, odmah udaljeni s dužnosti, te da će MUP HNK provesti brzu kao a i efikasnu istragu čijim će rezultatima izvijestiti javnost koja je sa razlogom zabrinuta zbog policijske brutalnosti.

Čitaj još:   PRORADILI, Fejsbuk, Instagram i Vocap: Razlog POTPUNOG KOLAPSA na društvenim mrežama...

U svom saopćenju, kako saznajemo, MUP HNK će se izvinuti javnosti zbog ovog teškog incidenta.

Izvori iz medija kao iz mostarske policije otkrili su i imena policajaca koji su bili akteri ovog nasilja. Riječ je o Jusufu Penavi i Arminu Vrači,  pripadnicima interventne jedinice Policijske stanice Centar Mostar, i oni su, dakle, udaljeni sa posla. Pretučeni mladić, za kojeg se zna tek da se preziva Blažević, nakon što mu je ukazana ljekarska pomoć uspješno oporavlja...

Izvor (SB)

Nastavnica Sanja Vujović: Ne plašim se Ministarstva prosvjete, opet bih isto uradila… (foto)

Nastavnici istorije OŠ„ Lovćenski partizanski odred“sa Cetinja Sanji Vujović je Read more