IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS PLJEVLJA: DEMOKRATE DA SE POGLEDAJU U OGLEDALO- AKO SMIJU

Manipulisanje pitanjima religije, svojstveno populistima– restlovima miloševićevskih restlova– učenicima osnivača Sedmog bataljona, teren je Demokratske Crne Gore na kojem se nadmeću sa preostalim partnerima iz vladajuće većine u sve surovijoj borbi za orden “srpskog sveta“, saopšteno je iz pljevaljskog DPS-a.

“Slažemo se, Demokratska Crna Gora je, ne za tri, već za jedan dan uspjela ono što mi nijesmo za trideset godina – podržala protest na kojem su upućivane najgore šovinističke poruke, nedostojne i Pljevalja i Crne Gore.

Sigurni smo da je u najmanju ruku neukusno da poslovanje EPCG i drugih privrednih subjekata komentariše neko ko umjesto profesionalne biografije ima crvenu kravatu, radno iskustvo u lokalnom vodovodu i čije se prve radne obaveze u oblasti energetike svode na predizborne aktivnosti u Herceg Novom.

Žao nam je, ali je za napade, grafite, ali i sumanute ideje o ulici Ratka Mladića od Berana do Pljevalja odgovorna isključivo šovinistička frakcija sa kojom, uz Demokratski front, koketiraju i Demokrate”, navode u saopštenju.

Što se tiče pljevaljskih Bošnjaka, kako dodaju, – dovoljno je vidjeti koliko je njih u tom gradu dio Demokratske partije socijalista i njenih koalicionih partnera, a koliko konzervativnih struja, predvođenih Demokratama i Demokratskim frontom.

“Manipulisanje o “kockarnicama” u crkvama govori jedino o plitkoumnosti Demokratske Crne Gore. Umjesto zakona kojim bi crkve, kao kulturna dobra koja su gradili njihovi preci, pripala građanima Crne Gore, sada će pripasti vjerskoj zajednici sa sjedištem u inostranstvu. Čega se pametan stidi…

Demokratska Crna Gora je, zasigurno, za ovako kratko vrijeme, postala jedna od vodećih partija u obmanama. Tako plasiraju laž da DPS ništa manje nego “širom Crne Gore” organizuju skupove na kojima se navodno kliče “za dom spremni”. Niko to nije čuo ni vidio osim njih, ali je cijela javnost zato vidjela koje partije u Pljevljima podržavaju šovinistička okupljanja s najsramnijim, zlokobnim porukama.

Čitaj još:   UBITAČNI IZLET INSPEKTORA IZ NOVOG PAZARA: Spasli se od divlje svinje, pa suspendovani zbog štete ugledu policije... (foto)

Da vas podsjetimo vaši su funkcioneri bukvalno bili osnivači Sedmog bataljona, članovi SNP-a iz njegovih najcrnjih dana, vaši članovi danas su postali atrakcija po društvenim mrežama tako što proklinju, a i relativizuju šovinizam, vaši su poslanici u 21. vijeku digli ruku za Vladu u kojoj sjede ljudi koji govore o “dvije srpske države”, “ustaškoj đubradi” i “Crnogorcima kao produktu etničkog inženjeringa”, koji negiraju genocid u Srebrenici, vaši su funkcioneri otvoreno bili protiv članstva u NATO savezu”, dodaju iz DPS-a.

Demokratska partija socijalista, ističu, nije organizovala nijedan skup “protiv Vlade i rukovodstva Skupštine”.

“Prvima, kakvi su, neprijatelji i nijesu potrebni. Drugi gotovo da se ne bave svojim poslom, sjednica nema, pa ne vidimo zbog čega bi iko i protestovao protiv njih.

Kada Demokrate govore o nekakvoj “drugoj strani” – pretpostavljamo da je to njihov koalicioni partner sa državnog nivoa? Onaj sa kojim dogovaraju i koaliciju u Nikšiću? Onaj sa kojim su u vlasti u Budvi, Kotoru, Herceg Novom, Beranama…? Nije li to onaj koalicioni partner sa kojim će ostati usamljeni u Skupštini kada se bude glasalo protiv osobe koja negira genocid?

I na kraju, veoma cijenimo mišljenje slobodoumnih intelektualaca koji precizno prepoznaju i tumače procese koji se dešavaju u regionu. Oni se ne libe da saopšte svoje stavove i da bez zazora analiziraju pojave u svim zemljama na Balkanu, ne štedeći ni partije, ni političare. Umjesto što Demokrate podmeću, Bešlinu, jednom od vodećih intelektualaca u regionu, da je plaćenik DPS, bilo bi pametnije da se zamisle nad njegovim opaskama i da se pogledaju u ogledalo – ako smiju”, zaključuju iz DPS-a.

Čitaj još:   SARAJEVO: U centru grada postavljen genijalan ZNAK o kojem priča cijeli region...(hit foto)

izbor: standard.me

LION: Rudar sezonu počine s crno- bijelim u dvomeču s Partizanom…

ŽREB U LIONU: Partizanova sezona opet počinje u Crnoj Gori... Rudar Read more

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli Read more