IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: SAMOSAŽALJIVO PRENEMAGANJE VUČIĆA

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je danas komentarisao izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o dešavinjamima u Crnoj Gori kazao da je riječ o samosažaljivom prenemaganju srpskog predsjednika .

“Tragikomično je kada neko ko očigledno preuzima na sebe odgovornost i autorstvo za bujanje velikosrpskog nacionalizma da adresira Crnoj Gori. Pokušajmo da se sjetimo jedne štete i žrtve koje je crnogorski nacionalizam  proizveo. Jasno je koliko je proizveo velikosrpski nacionalizam. Srbiju pistovjećuje sa velikosrpskim nacionalizmom”, kazao je Đukanović odgovarajući na novinarska pitanja.

Projekcije nove vlasti upućuju da je riječ o ideji da je Crna Gora spržena zemlja. Sakralni spomenici da se izuzmu iz vlasništva. Površan i senzacinalistički je bilo ukidanje avio kompanije. Avio kompanija  je ukinuta sumnjivim obrazloženjem.

“Ovdje se ulaže milijarda u prvu dionicu auto puta, milijarda za pomorski kabal, Portonovi, Luštica, nova skijališta, to je urarđeno u prethodnom periodu. Ako se za sve to može reći da je spržena zemlja onda je mozda rijec o projekciji”, rekao je Đukanović.

Čitaj još:   AVDO Avdić: U BiH IME “DRITAN” POSTALO SINONIM ZA IZDAJNIKA...

O kreditu za uto put Bar – Bolkjare

Đukanović kaže da nema tajni o tome kako je raena dionica auto puta.

“Projekat je bio na ocjeni kod državnog tužilaštva i urađen je sa zakonkma Crne Gore. Nedobronamjeran može da kaže nešto suprotno. Izbor partnera za posao: dobili smo 4četiri ponude, tvrdim da je kineska ponuda bila najbolja”, dodao je on.

izvor. aktuelno.me

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more