IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGAN Bursać: Dodikova potkošulja smrdi na laž!

Milorad Dodik je sve ono što vi nikad nećete biti, čovjek koji je upropastio i devastirao ponajviše Srbe, čovjek koji je nakon Mladićevog i Karadžićevog genocida nad nesrbima, počinio ekonomski genocid nad svojim narodom. Nemojte dozvoliti da vas prevari…

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik se vakcinisao i postavo svoju fotografiju na društvene mreže. Na istoj (fotografiji) prvi čovjek zemlje nemušto sjedi u potkošulji. Što bi valjda u naravi trebalo biti normalno.

Ali…

Nepravilno čitanje
Ali neće Dodik dobiti izbore zato što se slika u potkošulji silovateljki ili huliganki, nego što je to čudno svim onim kojima ne treba da bude čudno.

A priča ide ovako… Klasična je tviter priča: Politička analitičarka Ivana Marić, napisala je na svom tviteru:

“Zašto Dodik nije samo zagrnuo rukav već se skinuo u potkošulju? Zamislite da je to uradila neka žena njegove građe. To bi danima bila udarna tema. A ovo je kao OK?”

Odgovorio sam iste stotinke:

“Zato što će ovom potkošuljom ubrati još 50K glasova. Jednostavno…”

I vjerujte, to ništa ne govori ni o Ivani Marić, ni o mojoj malenkosti, ni o džender senzitivnosti svih nas, a ni o Miloradu Dodiku, ali kaže gotovo sve o tzv. javnom mnjenju i “dežurnim kritičarima“ koji odavno nisu u braku sa realnošću. A Dodik je u tom braku! Itekako!

Da vam i objasnim kako:

Vidite, Milorad Dodik se može fotografisati na pet miliona načina kad dobija, da ne kažem kad prima vakcinu- za našeg čitatelja to je Sputnjik V. Ti milioni načina uključuju tricepse, kvadricepse, uključuju gikovske košuljice karirane, uključuju, ako se uključiti daju džemperi i blejzeri polo uzorka i kroja, što sugerišu na uspjeh, slavu, novac i moć u svijetu Zapada, na koncu, mogao je Dodik zavrnuti svoj rukav, iznad obične bijele majice ili da budemo do kraja konkretni-mogao je ne slikati se uopšte dok prima vakcinu…

Ali vi onda ništa ne znate ili ništa znali niste o našem narodu i političkom marketingu!

Naš narod hoće jednog od sebe, hoće reprezent jastva i sopstva, gore u nebesima političke moći. Hoće “domaćina čovjeka” zbirnog klona junaka iz filmova “Ovo malo duše” i “Oca na službenom putu”, koji je između molitve, rakijice, ljubavnice, socijale i malo zlostavljanja svratio na covid vakcinu. Ili anticovid terapiju. Narod hoće takvog čovjeka… Ljudi, svjetina huda iskaju potkošulju huliganku, okruglu glavu i vrat tek naslućen u mesištu trapezoida. To Dodik zna bolje od bilo kog na Balkanu.

Čitaj još:   DRAGAN Bursać: Nož, žica, Podgorica! (foto)

“Sa gospodom gospodski, sa fukarom fukarski”, slavna je Dodikova mantra, preko koje, evo već dvije decenije vlada do besvijesti. Sve sa potkošuljom, kao prvim komadom odjeće do kože.

I zato potkošulja huliganka!

On vlada i onda kad je bio “dašak svježeg vjetra na Balkanu” i onda kad je retorički u Haag ”slao Karadžića i Mladića” i onda kad je “predlagao zajedničku saradnju regija- gradova Banjaluke i Osijeka” i onda kad je ”postao ruski čovjek”… uvijek je Dodik bio taj potkošulja-man “čovjek iz naroda” koji se zaustavlja na nekoj poljani u Prnjavoru, izlazi iz auta i u zavisnosti od priče- ili seljaku pomaže oko zaglavljenog traktora ili mu daje besplatne časove iz stočarstva, pa seljak, šta će-kud će, glasa za Dodika.

Stalno je Mile “čovjek je iz naroda“ i to mu je zadnje ostalo.

Pravilno čitanje

Slabo je ko doveo u vezu ovu opskurnu fotografiju sa Dodikovim sunovraćujućim političkim rejtingom u dobrom dijelu Krajine na čelu sa Banjalukom, a koji kaže da mu je partija odavno upropaštena i da je od čitave te stranke ostao samo on. Doduše, to Milorad iz Bakinaca nikad ni krio nije pa je puni naziv njegovog broda koji tone: SNSD-Milorad Dodik. E od ovih kompleksnih skraćenica, ostao je samo na vrh jezika i analize Milorad Dodik u potkošulji, koji maskom prekirvena lica, očima nemušto komunicira sa svojim inokosnim glasačem. Oni i potkošulja. Sam k’o Mujo u majke. I potkoušulja mu, dobro.

Kao što iskrenom i siromašnom novinaru, bez leđa i državne bezbjednosti iza sebe ostaje pusta javnost u odbrani od nametnika i nedaća, što bi onomad rekao naš doajen novinarski Ozren Kebo, e tako Miloradu Dodiku ostaje ova bijela potkošulja i vakcina.

Kečua pučak

Sreo sam nedavno u Južnoj Americi Kečua Indijanca koji se zove “Secundo“ (Drugi), a sasvim logično brat mu je bio “Primus“ (Prvi), poglavica tribala. Objasnio mi je Secundo zašto je to tako, a nije kako možete odmah pretpostaviti samo stvar imena-između ostalog nikad on neće biti poglavica-osim tog jurodivog imena, i zato što je uvijek sam nastojao raditi nešto novo, nešto drugačije, za razliku od brata ”Primusa“ koji je uvijek bio ono što jeste.

Čitaj još:   TUŽNA VIJEST ZA BIH: Sead Hadžijahić, doajen sportskog novinarstava izgubio životnu bitku... (foto i video)

Njegovo pleme je uvijek i stalno na poludemokratskim plemenskim izborima biralo Prvog, jer je bio jedan od njih, onakav kakve jeste, nemilosrdan, nasilan, nespreman za promjene, osvetnički raspoložen, krvav i nemilosrdan patrijarh.

E tako je i sa Miloradom Dodikom, ne dozvolite da vas prevari!

A sve što radi, radi da vas obmane, čak i kad je “neko iz naroda“. Tad ponajviše! Tad najjače. Tad na sili razjarenog populističkog boga Marsa, koji donosi ratove, zavjere, mrak i krv…

Milorad Dodik je sve ono što vi nikad nećete biti, vi bilo koji, a ponajviše vi iz reda srpskog naroda! To je čovjek koji je upropastio i devastirao baš ponajviše srpski narod (jer za ostale nije imao hrabrosti ni vremena)…To je čovjek koji je nakon Mladićevog i Karadžićevog genocida nad nesrbima, počinio ekonomski genocid nad svojim narodom. I jednom će odgovarati za to.

To je čovjek čije su vlasništvo ljudi, porodice, avioni, kamioni, helikopteri, restorani, vile, odmarališta, gradovi, zaseoci, sela, voćnjaci, a sve na vaš račun…

Nemojte mu to BAR i dozvoliti, nemojte da vas prevari. Ne ovaj put! Ne potkošuljom!

piše Dragan Bursać

izvor: analitika.me

DODIK PRITISNUT UZ ZID, KOMANDANT NATO ŠTABA MU PORUČILA…

Brigadni general Marti Bisel, komandant NATO štaba u Sarajevu, preuzela Read more