IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

”FUKARA OD SRBINA”: DODIK OPET VRIJEĐA, SADA ZBOG SREBRENICE

Srpski član Predsjedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik vrijeđao je srpske članove Centralne izborne komisije BiH (CIK BIH) Vanju Bjelicu Prutinu i Jovana Kalabu, rekavši da „samo fukara od Srbina može da glasa za poništenje izbora u Srebrenici“.

„U Srebrenici su poništili srpska biračka mjesta, a potvrdili Bošnjačka. Znate kakva morate da budete fukara od Srbina da to uradite. To je dokaz političkog poltronstva i ništa drugo“, rekao je Dodik novinarima u Doboju.

Dodik je osudio odluku CIK BiH da zbog izbornih nepravilnosti poništi izbore u Srebrenici i Doboju, i ocjenio da CIK „nije izabran u skladu sa zakonom i da je donosio nezakonite odluke“. Prema njegovim riječima, poništeni su izbori samo na srpskim biračkim mjestima, ali ne u većinski bošnjačkim.

Povodom odluke CIK BiH o poništenju izbora u Srebrenici i Doboju, Dodik je rekao da se radi o „izdaji“ lidera SDS i PDP, Mirka Šarovića i Branislava Borenovića, i o njihovom dogovoru s Bošnjacima „u funkciji bošnjačke politike u Sarajevu koja želi da kreira odnose“.

Čitaj još:   SREĆKO TRIFKOVIĆ, OSUMNJIČEN ZA UBISTVO SARAJEVSKIH POLICAJACA POZNATİ AUTOMAFİJAŠ İZ RS-a.

„Građani Doboja i Srebrenice nisu imali isti tretman kao ostali. Dakle, SDS, PDP, Šarović, Borenović i njihovi vajni stručnjaci iz CIK-a, koji se hvale bez dokaza, odlučili su da naprave dogovor s Bošnjacima. Šarović i Borenović su problematizovali izbore u Doboju, a Bošnjaci u Srebrenici“, rekao je Dodik.

Dodik je najavio da će se SNSD žaliti Sudu BiH, a najavio je i mogućnost bojkota opštih izbora 2022. godine.

„SNSD će početi aktivnosti da bojkotuje i onemogući izbore u Republici Srpskoj 2022. godine. Ovo nisu fer i zakoniti izbvori, nećemo da učestvujemo u takvim izvorima“, rekao je on.

izvor: beta

DODIK ĆE POLUDJETI!!! PONIŠTENI IZBORI U SREBRENICI I DOBOJU

Krivotvoreni potpisi, nuđen novac, kutije bez pečata .... HDZ-ov kadar Read more