BiH

ODLAZAK UGLEDNOG UGOSTITELJA IZ SARAJEVA: Emotivno od oca se oprostila kćerka… (foto i video)

Poznati ugostitelj vlasnik prvog kafića u glavnom gradu BiH, izgubio je život u Sarajevu nakon što je prije nekoliko dana doživio…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 26.04.2021…11: 29… ODLAZAK UGLEDNOG UGOSTITELJA IZ SARAJEVA: Emotivno od oca se oprostila kćerka… (foto i video)

Harizmatični Sarajlija prije više od pet decenija u Sarajevu je dobio dugo čekano općinsko rješenje kojim se odobrava početak rada prvog kafe- bara “Lisac” u glavnom gradu.

Kafić”Lisac” je tokom godina postao jedan od simbola društvenog života Sarajeva tokom sedamdesetih i prve polovine osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Damir Lisac je završio pravo, a cijeli život ga je pratila anegdota iz studentskih dana, koja je s vremenom postala gradska legenda, o tome kako je “prodao” sarajevsku Vijećnicu.

Tužnu vijest o smrti Damira Lisca na Facebooku je objavila Vanja Lisac, njegova kćerka i poznati modni fotograf.

Otišao je moj tata, baš onako kako je živio. Spontano do apsurda, bezbrižno i nikad do kraja ozbiljno. Krenuo je to jutro u banku s radošću čovjeka koji ide po novac i skrenuo je prema vječnim lovištima. Otišao je moj manje otac , više drugar, uvijek spreman za mene najglasnije navijati i pretjerivati kad me hvali. Znam da ti se ne bi svidjelo da svima govorim kako te smrt ipak ćopila, ali vidjela sam da si nosio češalj u džepu. Ne znam što bi ti to i drugo trebao, već da poskrivećki popraviš friz, vratiš se u pravi trenutak i kažeš svima da, kad jednom Damir Lisac umre, to će biti samo od smijeha. Jer, kako drugačije može biti?! Ti si legenda. A legende žive zauvijek. Volim te- napisala je Vanja Lisac na svom profilu na Facebooku.

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 5. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan se…

60 minuta ago

ĆAMIL Duraković objavio snimak sa SNSD- ovog skupa: Čulo se “OJ ĆAMILE NISI VIŠE GLAVNI, POBIJEDIO NAROD PRAVOSLAVNI’… (foto, video)

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ćamil Duraković objavio je snimak o kojem je ranije govorio da…

2 sata ago

SVI ANALITIČARI SLOŽNI: “Zahvaljujući” ALEKSANDRU Vučiću u svijetu se govori SAMO, o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

O rezoluciji, čiji su formalni predlagatelji bili Njemačka i Ruanda, a među više od 20…

3 sata ago

DANILO Kalezić: Crna Gora kao evropski Kurdistan… (foto)

Novo napuštanje, odnosno izdaja Crne Gore, od strane zapadnih saveznika neoprostiv je zločin. Ishod je…

9 sati ago

Dragan BURSAĆ: Rezoluciju o Srebrenici, trebalo davno donijeti– i to na inicijativu Srbije… (foto)

Ovu Rezoluciju je trebalo davno donijeti i to na inicijativu Srbije, koja bi tražila oprost…

11 sati ago

This website uses cookies.