IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Jutro oblačno, kod hriničnih bolesnika jačat će tegobe… (foto)

Jutarnja temperatura od sedam do 12, na jugu do 16, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni Celzijusa…

Sarajevo: Regija, Zanimljivosti, vijesti… srijeda, 26.05.2021…10. 51…  Jutro oblačno, kod hriničnih bolesnika jačat će tegobe… (foto)

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, i da uz postepeno razvedravanje tokom dana, nešto više sunčanih perioda očekuje se u Hercegovini.

Vjetar u Bosni slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjeren jugozapadni.

srijeda, 26.05.2021. godine
Jutarnji sati će biti ugodniji, a sa odmicanjem dana i dodatnim porastom temperatura, opšta slika djelimično će se pogoršati. Južno strujanje, nedostatak svježine i sparno vrijeme uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika, izraženije tokom poslijepodneva. Preporučljivo je reducirati boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana, laganije se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od sunca, obzirom da će vrijednosti UV indeksa mjestimično biti vrlo visoke.

četvrtak, 27.05.2021. godine
Opšta slika je relativno povoljna. Prijepodnevni sati će biti ugodniji, potom bi, usljed porasta temperatura i južine, kod hroničnih bolesnika moglo doći do djelimičnog jačanja tegoba. Osjetljivim osobama preporučuje se suzdržavanje od težih aktivnosti u drugom dijelu dana, a obzirom na duže sunčane intervale, neophodno je povesti računa o zaštiti od UV zračenja. Također, poželjno je laganije se odjenuti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Čitaj još:   Krivokapićev PAKLENI PLAN: U birački spisak UVODI 15.000 osoba iz SRBIJE, BiH i RUSIJE?

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko devet, a najviša dnevna oko 24 stepena Celzijusa.

Jutarnji sati bit će ugodniji, a sa odmicanjem dana i dodatnim porastom temperatura, opća slika djelimično će se pogoršati.

Južno strujanje, nedostatak svježine i sparno vrijeme uzrokovat će jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika, izraženije tokom poslijepodneva.

Preporučljivo je reducirati boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana, laganije se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od sunca, s obzirom da će vrijednosti UV indeksa mjestimično biti vrlo visoke.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more