IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRBI “PALI” SA 232 KG DROGE: Karabinjeri našli drogu u keksu tokom pretresa u Italiji… (foto i video)

Srpski državljani zaustavljeni u policijskim akcijama u Italiji dok su bili za volanom kamiona, pretresom vozila karabinjeri su pronašli 232 kilograma droge, pažljivo zapakovanih i sakrivenih između tovara uglja i keksa…

VERONA: Svijet, Crna Hronika, vijesti… nedelja, 06.06.2021…13. 49… SRBI “PALI” SA 232 KG DROGE: Karabinjeri našli drogu u keksu tokom pretresa u Italiji… (foto i video)

Dvojica srpskih državljana zaustavljeni u Italiji dok su isti bili za volanom kamiona, a pretresom vozila karabinjeri su pronašli im 232 kg marihaune, pažljivo zapakovanih i sakrivenih između tovara uglja i keksa.

Prema načinu pakovanja i modelu ponašanja, istragom je utvrđeno da su njih dvojica radila za istu kriminalnu grupu.

Sve je počelo kada se pod lupom italijanskih istražitelja našla jedna autoprevoznička kompanija sa sjedištem u Veroni.

Prvi kamion je zaustavljen na izlazu sa autoputa Verona EST, a u vozilu koje je namijenjeno prevozu uglja pronađeno je 188 kilograma pupoljaka marihuane.

Paralelno sa tim, drugi zglobni kamion zaustavljen je na sljedećoj naplatnoj rampi. Na pitanje karabinjera gdje se uputio i kojom će trasom ići nije dao dovoljno uvjerljiv odgovor, što je kod policajaca probudilo sumnju pa je njegovo vozilo poslato na detaljan pretres.

Čitaj još:   Almir Plojović: Nisam mislio o sebi, cilj je bio da spasimo ljude iz stana koji je gorio... (foto)

Među tonama keksa pojavile su se kutije u kojima je bilo sakriveno 44 kilograma marihuane.

Prvi rezultati istrage ukazuju na to da su dvojica vozača kamiona sarađivali međusobno, a tu tezu je potvrdio i način na koji je droga bila upakovana i sakrivena. Zato policajci vjeruju da se njih dvojica dobro poznaju jer su već duže vrijeme bili zaposleni u istoj autoprevozničkoj kompaniji, mada do sada nije utvđeno da li je i ona umiješana u šverc narkotika.

Prema prvim procjenama droga je u Italiju stigla iz Šapnije i ima veoma visok, čak znatno iznad prosjeka, nivo THC-a (tetrahidrokanabinol), ali se očekuje da daljom istragom bude utvrđeno konačno porijeklo droge.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more