IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Rekonstrukcija Vlade nije moguća bez Krivokapića na njenom čelu, sve drugo vodi u izbore… (foto i video)

Nakon prvog udarca emocija i početnog obnavljanja ljubavi, stvari su počele da funkcionišu kao i prije. Na Kriovokapićevom stolu i dalje je ucjena, uslov ili kako god to nazvali…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… ponedeljak, 07.06.2021…00. 59… PODGORICA: Rekonstrukcija Vlade nije moguća bez Krivokapića na njenom čelu, sve drugo vodi u izbore… (foto i video)

Nakon dočeka novog mitropolita Joanikija u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici i susreta čelnika DF i premijera Zdravka Krivokapića, činilo se da su obje strane počale da kopaju rupe u koje će odložiti “ratne sjekire”. Na jedinstvo je pozvao i mintropolit Joanikije, a lider DF-a Andija Mandić spustio priču riječima “možda su pale neke teške riječi”. I Krivokapić je uradio sve sa svoje strane, malo je orosio oči, ponešen atmosferom ali i traženjem oprosta od Mitroplita za sve što je loše učinio, ako je učinio.

Međutim, nakon prvog udarca emocija i početnog obnavljanja ljubavi, stvari su počele da funkcionišu kao i prije. Na Kriovokapićevom stolu i dalje je ucjena, uslov ili kako god to nazvali.

Pod rekonstrukcijom DF traži da se promijeni ekspertski koncept Vlade, da Krivokapić poveća broj ministarstava na 17 ili 18 i da od toga njima pripadne najmanje šest. Standard je ranije pisao da DF najviše interesuje resor saobraćaja i ekonomije kako bi “odradili” posao u vezi sa Lukom Bar i auto – putem, a u korist svog mentora, predsjednika svega i svačega u Srbiji, Aleksandra Vučića.

Čitaj još:   DUŠA MALENA: Izvadio bebu iz ruševina, počela da sisa njegov prst! POGLEDAJTE potresni VIDEO

Večera kod Joanikija je uticala “pomiriteljski” na DF jer su prihvatili da podrže Predlog budžeta za 2021. godinu, kao i jasan stav Demokrata i URE da neće prihvatiti ucjenu Fronta po cijenu izbora.

Međutim i ako nakon usvajanja budžeta krenu pregovori o rekonstrukciji teško da će DF moći da isposluje smjenu premijera Zdravka Krivokapića.

Problem nije samo u tome što Demokrate a možda čak i URA to neće dozvoliti već što će se toj namjeri na utu naći Ustav Crne Gore.

“Neka ne obmanjuju narod ‘rekonstrukcijama’ i novima Vladama bez aktuelnog premijera. To ustavno pravno nije moguće. Ako će da ‘smjenjuju’ premijera onda će morati i Skupština da skrati mandat i moraju novi vanredni izbori. Ovo sa razloga što Predsjednik Crne Gore može predložiti novog mandatara samo nakon parlamentarnih izbora ali ne i u toku mandata ove Skupštine jer parlament i Vlada imaju vezane mandate četiri godine”, napisao je na društvenim mrežama dekan Fakulteta za državne i evropske studije Đorđije Blažić.

Dakle, najbolje čemu se u DF-u mogu nadati je eventualno par ministarskih mjesta, no i pored toga odnosi unuta vladajuće koalicije su takvi da je samo pitanje vremena koliko će aktuelno ‘pomirenje’ potrajati i kada će opet ‘pući tikva’. ( S.R.)

Čitaj još:   PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin...

izvor Standard.co.me

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

PODGORICA: Iz Crne Gore na hadž u Mekku otputovala 82 vjernika…

Buduće hadžije i hadžinice, ukupno njih 82, okupili su se Read more