IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALBIN Kurti: Zločine nisu počinili pojedinci, već srpska država… (foto i video)

Pitanje nestalih iz rata na Kosovu, glavni je razlog posjete Martina Sčuepa (Martin Schüepp) regionalnog direktora za Evropu i centralnu Aziju Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (ICRC) kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju i regionu…

PRIŠTINA: Kosovo, Crna Hronika, vijesti… utorak, 08.06.2021…00. 59… ALBIN Kurti: Zločine nisu počinili pojedinci, već srpska država (foto i video)

Kurti je ovom prilikom poručio da je pitanje nestalih otvorena i još uvijek nezacijeljena rana i istakao da je„veoma važno otvoriti državni arhiv Srbije, jer zločine nisu počinili pojedinci, već srpska država“, piše Kossev.

Kosovska vlada je posvećena da se pozabavi zahtjevima i zabrinutošću porodica nestalih osoba, ponovio je, te je prioritet rasvetljavanje sudbine i lokacije nestalih, bolji pravni i institucionalni tretman njihovih porodica i uspostavljanje pravde, navodi se u saopštenju iz kancelarije kosovskog premijera…

Čitaj još:   Ministar unutrašnjih poslova Nuhodžić u Pljevljima: Otkrićemo počinioce gnusnih krivičnih djela koja udaraju na temelje Crne Gore... (foto i video)

izvor Nova.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more