Crna Gora

DRAGINJA Vuksanović Stanković u Skupštini CG: Ne dam da se vrijeđa BiH, RS nije i nikada neće biti država! (foto i video)

U Parlamentu Crne Gore razmatra se Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, koji je predložila opoziciona, Bošnjačka stranka Crne Gore…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… srijeda, 09.06.2021…20: 29…  DRAGINJA Vuksanović Stanković u Skupštini CG: Ne dam da se vrijeđa BiH, RS nije i nikada neće biti država! (foto i video)

Na sjednici vlada napetost, a tenzije su porasle kada je neko od prisutnih kazao “da ako kažemo ‘tzv. Republika Srpska’, isto bi bilo da kažemo ‘tzv. Bosna i Hercegovina'”.

Na to je žustro reagirala zastupnica Draginja Vuksanović Stanković, gdje je skrenula pažnju predsjedniku Parlamenta da povede računa o tome da se ne vrijeđa identitet druge države, te je kategorično poručila da RS nije, niti će ikada biti država.

– Vi ste drugi čovjek Crne Gore i zamolila bih vas da s tog mjesta drugi put budete pažljiviji i da ne dozvolimo ni na jedan način da se u ovom Domu vrijeđa identitet druge države. Ovdje je maloprije rečeno da ako kažemo “tzv. Republika Srpska”, isto bi bilo da kažemo “tzv. Bosna i Hercegovina”. To nije tačno jer je BiH država, a RS nije i nikada nije bila, niti će biti – kategorična je bila Vuksanović-Stanković.

Podsjetila je i na posjetu premijera Krivokapića prilikom zvanične posjete RS-u gdje nigdje nije bila istaknuta zastava Bosne i Hercegovine, te je još jednom naglasila da je RS samo entitet, a BiH država.

Osim toga, zastupnica Vuksanović Stanković je govorila i o tome zašto crnogorski parlament treba usvojiti rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici.

– Pitanje genocida u Srebrenici je civilizacijski test našeg društva, ovo nije političko ili ne daj Bože dnevno političko pitanje – ovo je civilizacijsko pitanje – kazala je, između ostalog.

izvor rtcg.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

STJEPAN Stipe Mesić: Srbija je mala država na Balkanu, i dalje ima ljudi koji ciljaju na srpsku ekspanziju… (foto, video)

Za sve one koji misle da Srbija može da postane velika država, kažem da je…

30 minuta ago

Dnevni horoskop za 30. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovnu prija…

58 minuta ago

RAZA SE NAŠLA NA METI DŽEPAROŠA: VIKALE SMO USRED BAŠČARŠIJE… (foto)

Spisateljica i influenserica Razija Čolaković bila je meta džeparoša dok je pozirala za fotografije na…

4 sata ago

ŠOKANTNA IZJAVA MILORADA DODIKA: “RS JE SPREMNA ISPLATITI FBIH  2 MILIJARDE I DATI POTOČARE DA SE RAZIĐEMO”… (foto, video)

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da se politički procesi ne mogu modelirati…

4 sata ago

Elmedin Dino KONAKOVIĆ, poručio Aleksandru VUČIĆU: “Zaslužujete prezir, idemo u reviziju presude i naplatu ratne odštete” (foto, video)

“Pošto je Vučić ovakav mi ćemo na sve druge načine i dalje tražiti nadoknadu ratne…

5 sati ago

SREBRENICA- Šta donosi 2. maj; ALIJA Tabaković: Nema drame, ima doza straha kod Bošnjaka, ne podržavaju svi Srbi MILORADA Dodika… (foto, video)

U Srebrenici bi se, barem prema najavama predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, u…

5 sati ago

This website uses cookies.