Crna Hronika

VULIN, ŠEŠELJ, PALMA i INFORMER ne mogu da prežale Rezoluciju o SREBRENICI

Poltička kriza u Crnoj Gori iz dana u dan sve je dublja. Želja Demokratskog fronta da uđe u Vladu premijera Zdravka Krivokapića za sada je ostala neispunjena. Krivokapić, s druge strane tvrdi da ga DF ucjenjuje, i prije dva dana izazvao je verbalni incident u Skupštini Crne Gore.

Nakon što je premijer kazao da “u Skupštini sjede licemjeri i da u njoj vlada nemoral” iz Demokratskog fronta su mu poručili da on više nije njihov premijer.

Izglasavanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici i smjenu Vladimira Leposavića u DF-u su doživjeli kao izdaju, i odlučili su da neće učestvovati u radu parlamenta do daljnjeg. Najavili su da će pozvati koalicione partnere da resetuju odnose, naprave nove dogovore, formiraju novu vladu, i ako to budu to mogli da učine, onda će, kako ocjenjuju, uz pomoć prelazne vlade organizovati nove izbore.

Za trenutnu političku krizu premijer Krivokapić i DF se međusobno optužuju. Jedni drugima spočitavaju da su sinoć u Skupštini kada se glasalo o smjeni Leposavića i Rezoluciji o genocidu u Srebrenici napravili koaliciju sa Demokratskom partijom socijalsita i njihovim liderom i predsejdnikom države Milom Đukanovićem.

“Demokratski front DF zajedno sa Demokratskom partijom socijalista DPS i njenim bivšim koalicionim partnerima najdirektnije dogovara obaranje Vlade i Skupštine Crne Gore. DF je bojkotom Skupštine sada i javno postao dio Parlamentarne većine sa Demoktarskom partijom socijalista”, saopštio je danas Krivokapić.

S druge strane jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević tvrdi da su sinoć Građanski pokret URA, Demokrate i premijer Zdravko Krivokapić napravili koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista.

On je, sa današnje konferencije za novinare poručio da će URA morati da dokaže da je napravila otklon od DPS-a, da bi se došlo do dogovora, jer ih narod već od sinoć poziva na masovna okupljanja.

“Sinoć je Miloš Konatar po nalogu Dritana Abazovića napravio koaliciju sa Milom Đukanovićem. To su učinile Demokrate Alekse Bečića i Krivokapić”, rekao je on novinarima.

Šef poslaničkog kluba DF-a Slaven radunović je sinoć saopštio da se “prevara glasača, neprincipijelna koalicija DPS-a i djelova Vlade i pozivam sve koji su dobili glasove 30. avgusta da se oslobodimo DPS i da sa njima ne gradimo Crnu Goru, da se u najkraćem roku skupimo i dogovorimo što ćemo dalje, jer smo svi ovdje dobili glasove građana Crne Gore koji nijesu očekivali ds će DPS smjenjivati naše ministre”.

“Do tada, dok se ne dogovorimo o tome nećemo dolaziti u plenum. Ako imate, bilo ko ovdje, novu većinu, samo izvolite s njima. Ko hoće s Frontom od onih koji su pobijedili 30.avgusta, može sa nama da se dogovori o svemu, imamo mogućnost, ima nas 41. Ovo isto važi i za parlament i rukovodstvo parlamenta, u slučaju da se oglušite o ovo što vam govorimo. Resetujemo stanje na nulu i tražimo dogovor. Hvala vam i neka vam je srećan DPS”, poručio je Radunović.

Krivokapić je bio nosilac liste Za budućnost Crne Gore, okupljene oko DF-a, na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima.

Predsejdnik Poslaničkog kluba Crno na bijelo kojeg predvodi Građanski pokret URA Miloš Konatar je sinoć saopštio da ne očekuje da će pitanje povjerenja pokrenuti Demokratski front, a ako to neko želi mora tražiti partnere na drugoj strani.

Za sada se spekuliše da DF traži novog premijera, a pominje se ime Miodraga Lekića iz Demosa, koji navodno nije zainteresovan za tu poziciju.

U ovom trenutku teško može doći do pomirenja Krivokapića i DF-a, ali u politici je sve moguće. Prema ocjenama analitičara i opozicionih partija izlaz iz krize bili bi vanredni parlamentarni izbori. Izvjesno je da je pred Crnom Gorom dugo toplo politički neizvjesno ljeto.

piše: Aleksandra Obradović

izvor: CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

“JA RADIO, JA GRADIO, JA ŽRTVA”: Kako izgleda jedno obraćanje Aleksandra Vučića? (foto, video)

I osim što je napravio Beograd na vodi, predsjednik Srbije je obezbijedio grašak, grah, sol…

2 sata ago

Nasilje i šovinizam na stadionima u Crnoj Gori… (foto, video)

Tuče navijača, fizički sukob članova uprava klubova, udarci između igrača i šovinističko skandiranje upereno protiv…

3 sata ago

DARIO Vraneš poručio ALEKSANDRU Vučiću i MILOŠU Vučeviću: Državne granice ne smiju postati i stvarne granice između srpskog naroda… (foto)

Predsjednik Opštine Pljevlja DARIO Vraneš čestitao Vaskrs predsjedniku i premijeru Srbije ALEKSANDRU Vučiću i MILOŠU…

3 sata ago

Profesor dr. Srđa Pavlović, o amandmanima na Rezoluciju o genocidu Srebrenici: Vlada Crne Gore potvrđuje lojalnost ALEKSANDRU Vučiću… (foto)

Profesor kanadskog Univerziteta Alberta, dr Srđa Pavlović, podsjeća i kako je ovakva potvrda lojalnosti već…

4 sata ago

Dnevni horoskop za 7. maj 2024. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan naivko,…

4 sata ago

SVIH 57 članica Organizacije islamskih zemalja- OIC- a, dalo podršku usvajanju rezolucije o Srebrenici u UN- u… (foto, video)

Zemlje članice Organizacije islamske saradnje (OIC) podržale su Nacrt rezolucije Opće skupštine Ujedinjenih naroda kojom…

5 sati ago

This website uses cookies.