IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRAVILA NEKIH HOTELA U TURSKOJ… : Dva muškaraca ne mogu spavati u istoj sobi pravila koja se primjenjuju godinama unazad… (foto)

„Problem je ukoliko muškarci nisu istog prezimena i nisu rod, a u suprotnom, naravno nema problema“, objašnjavaju u agencijama…

ISTANBUL: Svijet, Putovanja, vijesti… petak, 25.06.2021…17.34… PRAVILA NEKIH HOTELA U TURSKOJ… : Dva muškaraca ne mogu spavati u istoj sobi pravila koja se primjenjuju godinama unazad… (foto)

Ovih dana u medijima su se mogle čuti neobične žalbe turista, odnosno da neki hoteli u Turskoj ne dozvoljavaju da, recimo, dvojica muškaraca budu smještena u istoj sobi.

Udruženja i agencija tu ne mogu ništa, jer se radi o pravilima hotela i ovo zapravo i nije ništa novo, jer neki hoteli u Turskoj takva pravila primjenjuju godinama unazad.

I ne samo u Turskoj. Toga je, kaže, bilo i u Maleziji, Indoneziji, Saudijskoj Arabiji.

Takva praksa ne bi trebalo da brine turiste u smislu da recimo otac i sin ili braća ne mogu biti smješteni u istoj sobi.

„Problem je ukoliko muškarci nijesu istog prezimena i nijesu rod, a u suprotnom, naravno nema problema“, objašnjavaju u agencijama.

Čitaj još:   DARKO ŠUKOVIĆ: "Korijen devijantnog ponašanja treba tražiti u onima što od svake vjere, nacije, državnog grba- prave neprijatelja" (foto)

Sezona u Grčkoj, kažu, normalno funkcioniše.

„Sezona normalno funkcioniše, mjere se ublažavaju iz dana u dan. Nema zadržavanja na granici, a čekanje zavisi od doba dana, ali se obično čeka oko sat, što je i uobičajeno za ovaj period godine“, kažu.

Dodaje da ljudi vode računa o tome da unutra nose maske i da drže distancu.

Još je na snazi mjera kriznog štaba da se maske nose i na otvorenom, strance skoro niko ne dira, iako ne nose maske.

„Štaviše i Grci sve češće skidaju maske napolju“, kažu i dodaju da se očekuje da će od 1. jula ta mjera da bude ukinuta.

Kad je riječ o cijenama, kaže da su na nivou iz 2019…

IZVOR AGENCIJE

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more