Crna Gora

EUFORIČNO U CRNOJ GORI: Na premijersko mjesto puca DRITAN, nova većina i zaokret prema Beogradu i Moskvi? (foto)

Većina lidera parlamentarne većine u Crnoj Gori koji su počeli pregovore o prevazilaženju institucionalne i političke krize, zalaže se za potpisivanje novog koalicionog sporazuma kojim bi se definisali novi odnosi unutar većine, saznaje “Pobjeda”.

PODGORICA: Crna Gora, vijesti… utrak, 29.06.2021…11.14… EUFORIČNO U CRNOJ GORI: Na premijersko mjesto puca DRITAN, nova većina i zaokret prema Beogradu i Moskvi? (foto)

Drugi krug pregovora lidera parlamentarne većine bit će održan vjerovatno početkom naredne sedmice zbog puta lidera DF- a Andrije Mandića i Milana Kneževića u Moskvu.

Više izvora podgoričke “Pobjede” potvrdilo je da, ukoliko bude postignut dogovor, novi koalicioni sporazum bi definisao minimum stranačkih i programskih interesa, ali i precizirao snage u podjeli vlasti, kao i obaveze buduće Vlade.

– Sporazum ne bi poništio septembarski dokument, koji predviđa evropski i euroatlantski kurs, kao i moratorij na pitanje Kosova i državnih simbola, ali bi predvidio i poštivanje stranačkih programa– tvrde izvori “Pobjede”.

U septembarskom sporazumu na koji primjedbe imaju lideri DF- a, trojka Dritan Abazović, Aleksa Bečić i Zdravko Krivokapić obavezala se da neće pokretati pitanje povlačenja Kosova, pitanje državnih simbola i da će nastaviti evropski put i unaprijediti saradnju s NATO- om.

Novi koalicioni sporazum, prema tvrdnjama izvora “Pobjede”, sadržao bi klauzulu o obaveznom poboljšanju odnosa sa Srbijom i Rusijom, kao i neophodne korake koje treba učiniti u tom pravcu.

Rok za postizanje dogovora je 31. jula, do kada traje redovno zasjedanje parlamenta, jer bi, ako izostane dogovor, već nakon tog perioda trebalo da uslijede pregovori o formiranju prijelazne vlade, koja bi pripremila izbore.

Nakon prvog kruga pregovora, nije postignut nikakav pomak, a lider Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je da je njihov prijedlog nova vlada, koju bi činili predstavnici partija.

Premijersko mjesto, osim Krivokapića, prema saznanjima “Pobjede”, redom mjerkaju i Abazović i Andrija Mandić, ali u slučaju da se postigne saglasnost oko smjene Krivokapića, i lider Demokrata Aleksa Bečić.

Demokrate su trenutno na stanovištu da rekonstrukcija Vlade sa političarima treba da bude uz saglasnost premijera…

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 16. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan uživa…

8 sati ago

GRAD BLOKIRALA POLICIJA: Novi detalji filmske pljačke u BiH- Razbojnici u 3 torbe odnijeli ukradena dva miliona maraka! (foto)

Nepoznati razbojnici napali su i opljačkali vlasnicu mjenjačnice iz Banja Luke od koje su prema…

9 sati ago

POSTAVLJA SE PITANJE- Hoće li Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici? Amandmani nedovoljni prosrpskim partijama… (foto, video)

Iako je premijer Milojko Spajić 9. maja najavio podršku Crne Gore Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) kojom se…

10 sati ago

TUGA I BOL NAD KRAJINOM: Obavljena dženaza mlade majke ADISE Salkić- ODLAZI NAŠA HRABRA LAVICA… (foto)

Smrt 36- godišnje Adise Salkić iz Bosanske Krupe, mlade majke dvoje djece i supruge, potresla…

20 sati ago

IZBOR TASTE ATLASA: Bosanska kafa se našla na listi najboljih bezalkoholnih pića na svijetu (foto, video)

Taste Atlas je objavio listu 100 najboljih bezalkoholnih pića, a na njoj se našla i…

20 sati ago

KENANA Strujić- Harbić: Pritisak ANDRIJE Mandića, je kontinuitet njegovog stvarnog djelovanja… (foto)

Pritisak koji Andrija Mandić vrši na premijera Milojka Spajića da Vlada ne glasa za rezoluciju…

20 sati ago

This website uses cookies.