IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN NEĆE govoriti tokom komemoracije i dženaze žrtvama genocida u Potočarima… (foto)

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović neće dobiti priliku da govori tokom komemoracije i dženaze žrtvama genocida…

POTOČARI: BiH Zanimljivosti, vijesti… petak, 09.07. 2021…19: 44… DRITAN NEĆE govoriti tokom komemoracije i dženaze žrtvama genocida u Potočarima… (foto)

Kako saznaje politicki.ba, Organizacioni odbor finišira listu govornika.

Danas je objavljena vijest da će potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović biti među govornicima na komemoraciji povodom 26. godišnjice genocida u Srebrenici.

Međutim, direktor Memorijalnog centra Srebrenica– Potočari na svom Twitter profilu demantirao je ovu vijest, prenosi portal Istraga.ba

Među njima nije potpredsjednik Vlade Crne Gore.

Iako se uporno i nedostojanstveno, posebno za njega, nametao da govori, određen je i govornik koji će se obratiti u ime ove države.

“Danas je održana sjednica Organizacionog odbora na kojoj se, između ostalog, govorilo o komemoraciji i protokolu. Ovo niko nije spomenuo ni kao ideju. Niti je lista govornika utvrđena niti je ko spomenuo ovog čovjeka”, objavio je na svom Twitter nalogu direktor Suljagić, referirajući se na vijest da će Abazović biti jedan od govornika u Srebrenici.

Čitaj još:   "POSLEDNJA ŽELJA, BABE SA DEDINJA": Stajaće jedno ime, tako je Mira, tražila...

Kako je potvrđeno, DRITAN Abazoviću je već sugerisano da “se urazumi” i samonametanjem ne vrijeđa porodice žrtava genocida i organizatore.

DRITAN Abazović prisustvovaće komemoraciji u Srebrenici, ali neće biti jedan od govornika. Podsjećamo, u nedjelju se u Memorijalnom centru Srebrenica Potočari obilježava 26. godišnjica genocida nad Bošnjacima počinjenog u julu 1995. godine. Tog dana će u mezarju u Potočarima biti ukopani posmrtni ostaci devetnaest žrtava genocida.

Lista govornika biće objavljena naknadno…

izvor agencije

UBNOR: Crna Gora je jasno rekla NE fašizmu, ali on nije digao ruke od nje… (foto, video)

UBNOR je danas organizovao komemoraciju strijeljanim rodoljubima na Kapinom Polju Read more

Čitaj još:   BEOGRAD: OTKRILI KOJI SU POLITIČARI PRISLUŠKIVANI, Koštunica radio za Amerikance, Đinđić za Njemce, o Vuku Draškoviću je šok nad šokovima... (foto)
Dnevni horoskop za 26. jun 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more