IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEKSA Bečić biće jedan je od govornika u Potočarima na 26. godišnjici genocida u Srebrenici… (foto i video)

Mediji u BiH: Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, jedan je od planiranih govornika na 26. godišnjici genocida nad Bošnjacima ”Sigurne zone Ujedinjenih naroda” Srebrenica i ukopu identifikovanih žrtava genocida iz jula 1995…

POTOČARI: BiH, Zanimljivosti, vijesti… subota, 10.07.2021…19: 44…ALEKSA Bečić biće jedan je od govornika u Potočarima na 26. godišnjici genocida u Srebrenici… (foto i video)

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić, jedan je od planiranih govornika na 26. godišnjici genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone Ujedinjenih nacija” Srebrenica i ukopu identifiikovanih žrtava genocida iz jula 1995. godine, saznaje portal Politički.ba.

U Memorijalnom centru Potočari sjutra će se održati komemorativni skup i biće klanjana dženaza i obaviti se ukop još 19 žrtava genocida u Srebrenici.

Osim njega, organizatori su predvidjeli i obraćanje ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erika Nelsona, kao i predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, iza toga predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, ministra vanjskih poslova Irana Javada Zarifa, predsjednika Tribunala u Hagu Carmela Agiusa, pa ministra vanjskih poslova Sjeverne Makedonije, Bujara Osmanija, i komesara za proširenje Evropske unije  Olivera Varheljija…

Čitaj još:   NOVA PROMJENA VREMENA: DANAS POTOP, Cijeli dan će padati kiša, naredni dani sa jakim toplotnim udarom... (foto)

Većina ovih govornika obratiće se posredstvom video linka.

Poruku šefa iranske diplomatije pročitaće njegov specijalni izaslanik, nekadašnji ambasador ove države u BiH Muhamed Ebrahim Taherian.

Prema spisku govornika, koji je politicki.ba imao na uvid, Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine obratiće se okupljenima u Potočarima.

Za govornicu će stati i Kada Hotić, predstavnica majki Srebrenice, kao i Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacioog odbora za obilježavanje 11. jula 1995, te Muhamed Avdić, predstavnik porodica koje još uvijek traže svoje najmilije.

Alice Nderitu, podsekretarka UN-a i specijalna savjetnica generalnog sekretara za prevenciju genocida obratiće se posredstvom video linka.

izvor Standard.co.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more