IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TALIJANI Slavili protiv ENGLEZA i postali prvaci Evrope… (foto i video)

Italije su drugi put u historiji postali prvaci Evrope, u finalu Eura na punom stadionu Wembly u Londonu su savladali Englesku nakon što su bili bolji sa 11- metara i penalima rezultatom 4: 3 poslije 120 minuta igre i rezultatom koji je glasio 1: 1…

LONDON: Svijet, Sport, vijesti… ponedeljak, 12.07.2021… 00: 44… TALIJANI Slavili protiv ENGLEZA i postali prvaci Evrope… (foto i video)

Azuri zasluženo pokorili Vembli…

Fudbalska reprezentacija Italije o drugi put u svojoj historiji okitila se titulom prvaka Evrope nakon što je boljim izvođenja penala savladala selekciju Engleske

Roberto Mancini i Gareth Southgate, selektori dvije reprezentacije, odredili su početne sastave.

ITALIJA: Donnarumma, Di Lorenzo, Chielini, Verratti, Jorginho, Insigne, Emerson, Chiesa, Immobile, Barella, Bonucci.

ENGLESKA: Pickford, Walker, Shaw, Rice, Stones, Maguire, Kane, Sterling, Trippier, Phillips, Mount.

Na penal ruletu na Vembliju, sreća je zasluženo pogledala Italiju koja je sjajno igrala ovo prvenstvo i može se nazvati najboljom reperezentacijom Evrope. 

Najveće uzbuđenje u produžecima smo vidjeli u 103. minuti kada je Emerson Palmieri ubacio oštro loptu u peterac, a Pickford reaguje ispred rezerviste Federica Bernardeschija i otklanja opasnost ispred svog gola.

Čitaj još:   ODLAZI KRIVOKAPIĆEVA VLADA I TO TAKSIJEM

Više koncentracije i sreće u tom nadmetanju imali su Italijani koji su se tako okitili drugom titulom prvaka Evrope u historiji.

Za 11 metara za Italiju je prvi pucao i gol postigao Dominico Berardi, a da je Harry Kane izjednačio.

U drugoj seriji je Pickford odbranio udarac Andrea Belottija, a Engleze je u vodstvo doveo Harry Maguire. Leonardo Bonucci je pogodio u trećoj seriji, a Marcus Rashford je pogodio samo stativu. Federico Mernadeschi ponovo dovodi Italiju u vodstvo, a italijanski golman Gianluigi Donnarumma je odbranio udarac Jadona Sancha.

U petoj seriji je Jorginho imao šansu da riješi pitanje pobjednika, ali dobro brani Pickford. Za Engleze potom nije pogodio ni Bukayo Saka, pa su Italijani slavili pobjedu rezultatom 3: 2.

Na kraju su penali odlučili pobjednika, a u njihovom izvođenju uspješniji su bili Italijani sa 4: 3 i postali prvaci Evrope drugi put nakon 1968. godine.

http://iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more