IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ADNAN Čirgić: BUKA I BIJES CRKVENIH KMERA

Propagandni jurišnici stranke predśednika Skupštine Crne Gore, davitelji slobode govora i poklonici lika i djela osuđenoga ratnog zločinca Ratka Mladića opet su se oglasili ispraznim saopštenjem za koje im je trebao cio jedan radni dan.

Ovoga su puta svoje besprizorne uvrede proširili s književnika Andreja Nikolaidisa na kompletnu crnogorsku intelektualnu scenu koja ne pristaje na ćutnju dok kleronacionalisti s crvenim kravatama sofisticirano sprovode davno definisane projekte čiji je najpoznatiji izvršilac bio Slobodan Milošević, od čijega su šinjela oni skrojili svoje kravate.

Nazivajući crnogorske intelektualce tužnim dekorom jedne ogoljene ruševine, Bečićevim Demokratama omakla se istina: građanska, multinacionalna, evropska i suverena Crna Gora za njih je ruševina ogoljena Bečićevom koalicijom s predstavnicima najmračnije balkanske ideologije XX vijeka koja im je na srcu iako im nije na jeziku.

Tvrdnjom da zločinci i izvršitelji genocida nemaju naciju i vjeru, Bečićeve Demokrate žele abolirati svoje mentore iz Crkve Srbije čiji su popovi blagosiljali zločince u svojim pohodima i svoga duhovnog oca Slobodana Miloševića čija je politika dovela do krvavoga raspada Jugoslavije. Mir je njihova nacija – onaj mir koji nastupi nakon pohoda Ratka Mladića, po kome bi oni da nazovu ulicu u Crnoj Gori.

Čitaj još:   AMAAR Borančić: Ne postoji suštinska ideološka razlika između JAKOVA Milatovića, ANDRIJE Mandića i MILOJKA Spajića... (foto)

Odgovor Bečićevih crvenokravataša ne može biti iznenađenje ni za koga ko je i površno upućen u istorijat njihova nastanka i cilj njihove misije. No i živi i mrtvi antifašisti stide se sramote aktuelnoga crnogorskog predśednika Skupštine i njegovih propagandista koji s pozicije vlasti zastrašuju i vrijeđaju crnogorske novinare, pisce i intelektualce.

Ne bojte se, za vaše se mjesto u povijesti crnogorske politike niko neće grabiti.

Auto: Adnan Čirgić

izvor: analitika.me

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   GI 21: Bojkot popisa nema alternativu, odbrana građanske države i neprihvatanja sumnjivog i politizovanog popisa stanovništva... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more