Zanimljivosti

BEOGRAD: Klanjan bajram- namaz u Bajrakli džamiji uz poštivanje epidemioloških mjera… (foto)

Bajram- namaz klanjan je jutros u Bajrakli džamiji u Beogradu, gdje se okupio veliki broj vjernika, ali uz poštivanje epidemioloških mjera zbog koronavirusa…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti…utorak, 20.07.2021… 10: 49…BEOGRAD: Klanjan bajram- namaz u Bajrakli džamiji uz poštivanje epidemioloških mjera… (foto)

Klanjanjem bajram-namaza je počeo jedan od najvećih muslimanskih praznika Kurban-bajram, a vernici su bili kako u dvorištu džamije, tako i u samoj džamiji.

Ove godine, bilo je prisutno više ljudi u odnosu na prethodnu godinu zbog poboljšanja epidemiološke situacije, ali su ipak bile poštovane mere kako bi se sprečilo širenje virusa.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead ef. Nasufović poruci povodom Kurban-bajrama poručio da je Bajram izraz čistih osećaja, radosti i sreće, koje je nemoguće osetiti osim u društvu, zbog čega zabrinjava koliko će biti potrebno vremena da se nakon pandemije koronavirusa ponovo vrati želja bez straha od međusobnih susreta.

“Bajram je izraz tih čistih osećaja, radosti i sreće, koje je nemoguće da čovek oseti ili izrazi osim u društvu. Sama čežnja za susretom i čežnja na putu ka ljubavi ne može biti drugačija osim put na kojem se čovek stalno žrtvuje”, rekao je Nasufović juče na konferenciji za medije.

PODGORICA, Crna Gora – 13. maj 2021: U Podgorici je bajram-namaz klanjan u Staroj varoši, u Starodoganjskoj džamiji, kao i u džamiji Osmanagića.Već od ranih jutarnjih sati, vjernici su pristizali u Osmanagića džamiju, kako bi klanjanjem namaza dočekali Bajram ( Miloš Vujović – Anadolu Agency )

izvor iBalkan.net / agencije AA

BEOGRAD: IRFAN MENSUR Opljačkan usred “bijelog dana” i to u centru grada…

Čuveni balkanski umjetnik i glumac Irfan Mensur opljačkan je u centru Read more

BEOGRAD Legija ostaje još dvije godine u srpskom “Alkatrazu”…

U posebnom odeljenju zatvora u Požarevcu, poznatom i kao srpski Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Mandatar MILOŠ Vučević tri sata obrazlagao ekspoze, poručio poslaniku Jovanoviću: Da danas imamo, izlaz na more lakše bi se borili za Kosovo, vi ste predali Crnu Goru… (foto, video)

Mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević obratio se poslaniku Milošu Jovanoviću, Novi DSS, koji je spočitao srpskoj…

15 minuta ago

DANILO Marunović: IDEJA SE NE MOŽE UHAPSITI! (foto)

Ne želim više nijednom da čujem "analizu" kako se ova zemlja uvijek iz pepela rađala,…

1 sat ago

NIKOLA Đurašković: MILOŠE Vučeviću, želja će te biti! (foto)

Đurašković je komentarisao izjavu mandatara za sastav Vlade Srbije Miloša Vučevića u kojoj je pomenuo…

1 sat ago

ADNAN Čirgić: Reakreditacija FCJK izuzetno važna, GORAN Danilović nije uspio da dovrši što je započela VESNA Bratić… (foto)

Nakon dobijene reakreditacije, ne očekujemo da će se za to vrijeme pritisci na FCJK obustaviti,…

2 sata ago

Ogorčenje u Hrvatskoj, ulica u PLJEVLJIMA nazvana po Branku Krvavcu: Crna Gora pošla tamo odakle je morala odavno pobjeći… (foto)

BRANKO Krvavac je pripadnik JNA. koji je stradao na dubrovačko hercegovačkom ratištu 23. oktobra 1991.…

2 sata ago

This website uses cookies.